Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Gastro akce a food festivaly
Gastro akce a food festivaly

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Chef Time Fest odstartoval Prima večírkem

Chef Time Fest workshop

Chef Time Fest workshop Zdroj: Mikuláš Gottwald

  • Zavřít
Chef Time Fest workshop

Chef Time Fest workshop Zdroj: Mikuláš Gottwald

Na tento komorní pražský food festival jsme vás už zvali a rovnou jsme se rozhodli jejich program vyzkoušet. Zahajovací večer patřil kulinárnímu workshopu pod vedením šéfkuchařů Patrika Havlíčka a Marka Raditsche.

Seznam.cz banner

Tématem byla úprava ryb a mořských plodů, což je vyloženě „fresh“ téma. Kurz probíhal v příjemné restauraci Avantgarde v pražských Dejvicích, kde je právě Patrik Havlíček v kuchyni doma. A protože celá koncepce festivalu je o propojování šéfkuchařů, na pomoc mu přišel sympaťák Marek Raditsch z restaurace Kampa Park. A skvělým hostitelem byl v neposlední řadě ředitel festivalu Karel Šimůnek.

Po příchodu do restaurace nás přivítala sklenka prosecca a třicetikilový tuňák žlutoploutvý... No, dělám si legraci, ale tahle rybka byla opravdu nepřehlédnutelná. Na ledovém pultu mu sekunovali živí humři, losos, tygří krevety, různé druhy mušlí a ústřic. Zkrátka bylo na co se těšit už od pohledu.

A právě ústřicemi jsme začali. Marek nám ukázal, jak se ústřice správně otvírají, čistí a servírují. Hlavně NIKDY ústřice neproplachujte vodou, malé úlomky skořápky stačí odstranit rukou. Servírujte s citronem nebo šalotkovým vinaigrette. Marek ovšem doporučoval i ostřejší verzi s čerstvým křenem. Ochutnali jsme tři různé druhy a teprve při této chuťové konfrontaci zjistíte, jak rozdílná chuť ústřic může být. I když všechny byly skvělé :)

Více informací, program a seznam šéfkuchařů najdete v článku:

Chef Time Fest znovu startuje
Gastro akce a food festivaly

Chef Time Fest znovu startuje

Pak už přišel na řadu Patrik a začal pěkně zostra. Ukázal nám, jak nejšetrněji a nejrychleji zabít humra. Slabší povahy šly do kolen, ale až si někdy na moři ulovíme tuhle mořskou potvůrku, budeme připraveni :)

Poté jsme se naučili oloupat a očistit tygří krevety a s Patrikem jsme na ně poté připravili jednoduchou marinádu. Na dvě velké krevety nakrájejte půl stroužku česneku na tenké plátky, třetinu malé chilli papričky taktéž, přisypte hrst nasekaného koriandru a smíchejte se lžící dohladka rozmixovaného manga. Nechte půl hodiny marinovat a pak šup s tím na chvilku na rozpálenou pánev. Ale pozor! Jen zlehka opéct, ať se maso nevysuší.

Podívejte se na videoreportáž:

Šlupky a hlavy ze syrových krevet nevyhazujte. Patrik se s námi podělil o recept na úžasnou krevetovou polévku z těchto „zbytků“.

Ve velkém hrnci orestujte na oleji nakrájenou mrkev, cibuli, česnek, zázvor, limetové listy a citronovou trávu. Přidejte lžíci kvalitního rajského protlaku, vše zarestujte a potom zalijte vodou. Rozmíchejte a vsypte nahrubo nasekaný koriandr (dobré jsou i stonky) a skelety z krevet. Přiveďte k varu a nechte asi půl hodiny provařit. Poté sceďte přes jemné síto, vmíchejte kokosové mléko a dochuťte solí. Do talíře dejte na jemné nudličky nakrájenou syrovou zeleninu – mrkev, bok choi, jarní cibulku, sójové výhonky a koriandr a zalijte horkou polévkou.

Na závěr kurzu nám Marek ukázal, jak rozporcovat celého lososa. Dozvěděli jsme se, které kousky masa se hodí na sushi a sashimi, které jsou vhodné na steaky a jak zužitkovat i ten nejmenší kousek odřezků – do těstovin nebo na lososový tatarák. A pokud krájíte maso na sashimi, je to stejné jako u hovězího, musíte jednoduše přes vlákno.

A pak už přišla ta nejpříjemnější část. Co jsme si uvařili, to jsme si také snědli. Začali jsme krevetami s mangovým pyré a salátkem ze sójových výhonků. Poté přišla na řadu polévka, a byla opravdu výtečná. Jako překvapení jsme dostali i kousky lososa v tempuře s wasabi majonézou a teplým salátem z cukrového hrášku. A hlavním chodem bylo zlehka orestované dančí maso v sezamových semínkách s nudlemi. A sladkou tečkou byl čokoládový dortík s lesním ovocem a zmrzlina z pečených jablek.

Doufám, že z mého popisu je jasné, jak hezký večer to byl. Dozvěděli jsme se spoustu informací, ochutnali jsme několik velmi speciálních prvosurovin a závěr v podobě dokonalé pětichodové večeře už byl jen splněným snem.

Pokud si chcete dopřát také podobný gastronomický zážitek, máte možnost. Unikátní food festival Chef Time Fest probíhá až do 5. února. A my ho můžeme jen vřele doporučit!

Více informací o festivalu najdete na www.cheftimefest.cz.

Připravila: Klára Michalová

Foto: Mikuláš Gottwald, Klára Michalová

Sdílejte článek
Štítky festival česnek restaurace ústřice maso losos polévka mrkev krevety koriandr setý

Návrhy pro vás

Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace Předkrmy a chuťovky

Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den Maso

Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi Polévky

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur Sladké

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem Předkrmy a chuťovky

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně Polévky

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve Vegetariánské

Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve


Přečtěte si také

Předkrmy a chuťovky
Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Prostřeno!
Prostřeno: Salát s kuřecím Kkanpunggi

Prostřeno: Salát s kuřecím Kkanpunggi

Prostřeno!
Prostřeno: Kimchi Jjigae

Prostřeno: Kimchi Jjigae

Prostřeno!
Prostřeno: Bulgogi hovězí se zeleninou a rýží

Prostřeno: Bulgogi hovězí se zeleninou a rýží

Prostřeno!
Prostřeno: Rýžové noky s medem, ovocem a zmrzlinou

Prostřeno: Rýžové noky s medem, ovocem a zmrzlinou

Maso
Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den

Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den

Polévky
Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Soutěžící
Vojtěch Moskáĺ si chce otevřít korejské bistro

Vojtěch Moskáĺ si chce otevřít korejské bistro

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem Těstoviny
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Sladké
Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Medové řezy s karamelovým krémem – vláčný dezert s kondenzovaným mlékem, který se rozplývá na jazyku Sladké

Medové řezy s karamelovým krémem – vláčný dezert s kondenzovaným mlékem, který se rozplývá na jazyku

Kakaový závin z kynutého těsta s tvarohem – vláčný moučník k odpolední kávě Sladké

Kakaový závin z kynutého těsta s tvarohem – vláčný moučník k odpolední kávě

Maso
Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den

Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně Polévky

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Vepřová játra na smetaně s paprikou – krémová a pestrobarevná klasika, kterou si zamilujete Maso

Vepřová játra na smetaně s paprikou – krémová a pestrobarevná klasika, kterou si zamilujete

Přílohy
Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci Polévky

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí Zelenina

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně Polévky

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci Polévky

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci

Předkrmy a chuťovky
Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem Předkrmy a chuťovky

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc Předkrmy a chuťovky

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc

Polévky
Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve Vegetariánské

Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí Zelenina

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí

Sladké
Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno Sladké

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu Sladké

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera Omáčky

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Svoboda: ODS mohla zvolení Okamury jednoduše zabránit. Vystoupení jeho bratra bylo šílené Těstoviny se škůdci či myší trus. Zavřelo pět restaurací, podívejte se na největší prohřešky Poslanci cupují Okamuru. Komerční fašista, smutný den i ostuda Babiše, zní kritika

prima-zeny

Vanilly se zhroutila a několikrát brečela. Ostatní si myslí, že nezvládá roli zrádkyně Syn Romana Zacha o vztahu s otcem: Zlepšilo se to, když jsem se odstěhoval, přiznal To si děláte srandu. Vojta Kotek dostal kohouta, kterého mu Ráďa výslovně zakázala

prima-zoom

Proč musí lidstvo kolonizovat galaxii? Letadlo mířící na Havaj zmizelo v moři plamenů. Jeho explozivní havárii zachytilo video Největší a nejzářivější superúplněk roku 2025 je tady. Nepropásněte úžasnou podívanou

prima-fresh

Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

prima-cool

Znáte nejvíc sexy muže světa? Tohle není vtip: Mumie 4 s Brendanem Fraserem má scénář a chystá se na natáčení Spider-Manovský propadák byl totálním hitem na Netflixu. Může to změnit klíčové smlouvy

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Vila Petra Kellnera je na prodej za 50 milionů. Nového majitele čeká rekonstrukce Co s dýněmi po Halloweenu? Pochoutka pro slepice a veverky i květináč Spadané listí v zahradě: Kde nesmí zůstat a jak ho využít jako mulč?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.