Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Gastro akce a food festivaly
Gastro akce a food festivaly

Hit týdne

Další hity

Tiramisu kuličky

Tiramisu kuličky
Tiramisu kuličky
Pistáciové hvězdičky
Pistáciové hvězdičky
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Indické butter chicken
Indické butter chicken
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Chef Time Fest odstartoval Prima večírkem

Chef Time Fest workshop

Chef Time Fest workshop Zdroj: Mikuláš Gottwald

  • Zavřít
Chef Time Fest workshop

Chef Time Fest workshop Zdroj: Mikuláš Gottwald

Na tento komorní pražský food festival jsme vás už zvali a rovnou jsme se rozhodli jejich program vyzkoušet. Zahajovací večer patřil kulinárnímu workshopu pod vedením šéfkuchařů Patrika Havlíčka a Marka Raditsche.

Seznam.cz banner

Tématem byla úprava ryb a mořských plodů, což je vyloženě „fresh“ téma. Kurz probíhal v příjemné restauraci Avantgarde v pražských Dejvicích, kde je právě Patrik Havlíček v kuchyni doma. A protože celá koncepce festivalu je o propojování šéfkuchařů, na pomoc mu přišel sympaťák Marek Raditsch z restaurace Kampa Park. A skvělým hostitelem byl v neposlední řadě ředitel festivalu Karel Šimůnek.

Po příchodu do restaurace nás přivítala sklenka prosecca a třicetikilový tuňák žlutoploutvý... No, dělám si legraci, ale tahle rybka byla opravdu nepřehlédnutelná. Na ledovém pultu mu sekunovali živí humři, losos, tygří krevety, různé druhy mušlí a ústřic. Zkrátka bylo na co se těšit už od pohledu.

A právě ústřicemi jsme začali. Marek nám ukázal, jak se ústřice správně otvírají, čistí a servírují. Hlavně NIKDY ústřice neproplachujte vodou, malé úlomky skořápky stačí odstranit rukou. Servírujte s citronem nebo šalotkovým vinaigrette. Marek ovšem doporučoval i ostřejší verzi s čerstvým křenem. Ochutnali jsme tři různé druhy a teprve při této chuťové konfrontaci zjistíte, jak rozdílná chuť ústřic může být. I když všechny byly skvělé :)

Více informací, program a seznam šéfkuchařů najdete v článku:

Chef Time Fest znovu startuje
Gastro akce a food festivaly

Chef Time Fest znovu startuje

Pak už přišel na řadu Patrik a začal pěkně zostra. Ukázal nám, jak nejšetrněji a nejrychleji zabít humra. Slabší povahy šly do kolen, ale až si někdy na moři ulovíme tuhle mořskou potvůrku, budeme připraveni :)

Poté jsme se naučili oloupat a očistit tygří krevety a s Patrikem jsme na ně poté připravili jednoduchou marinádu. Na dvě velké krevety nakrájejte půl stroužku česneku na tenké plátky, třetinu malé chilli papričky taktéž, přisypte hrst nasekaného koriandru a smíchejte se lžící dohladka rozmixovaného manga. Nechte půl hodiny marinovat a pak šup s tím na chvilku na rozpálenou pánev. Ale pozor! Jen zlehka opéct, ať se maso nevysuší.

Podívejte se na videoreportáž:

Šlupky a hlavy ze syrových krevet nevyhazujte. Patrik se s námi podělil o recept na úžasnou krevetovou polévku z těchto „zbytků“.

Ve velkém hrnci orestujte na oleji nakrájenou mrkev, cibuli, česnek, zázvor, limetové listy a citronovou trávu. Přidejte lžíci kvalitního rajského protlaku, vše zarestujte a potom zalijte vodou. Rozmíchejte a vsypte nahrubo nasekaný koriandr (dobré jsou i stonky) a skelety z krevet. Přiveďte k varu a nechte asi půl hodiny provařit. Poté sceďte přes jemné síto, vmíchejte kokosové mléko a dochuťte solí. Do talíře dejte na jemné nudličky nakrájenou syrovou zeleninu – mrkev, bok choi, jarní cibulku, sójové výhonky a koriandr a zalijte horkou polévkou.

Na závěr kurzu nám Marek ukázal, jak rozporcovat celého lososa. Dozvěděli jsme se, které kousky masa se hodí na sushi a sashimi, které jsou vhodné na steaky a jak zužitkovat i ten nejmenší kousek odřezků – do těstovin nebo na lososový tatarák. A pokud krájíte maso na sashimi, je to stejné jako u hovězího, musíte jednoduše přes vlákno.

A pak už přišla ta nejpříjemnější část. Co jsme si uvařili, to jsme si také snědli. Začali jsme krevetami s mangovým pyré a salátkem ze sójových výhonků. Poté přišla na řadu polévka, a byla opravdu výtečná. Jako překvapení jsme dostali i kousky lososa v tempuře s wasabi majonézou a teplým salátem z cukrového hrášku. A hlavním chodem bylo zlehka orestované dančí maso v sezamových semínkách s nudlemi. A sladkou tečkou byl čokoládový dortík s lesním ovocem a zmrzlina z pečených jablek.

Doufám, že z mého popisu je jasné, jak hezký večer to byl. Dozvěděli jsme se spoustu informací, ochutnali jsme několik velmi speciálních prvosurovin a závěr v podobě dokonalé pětichodové večeře už byl jen splněným snem.

Pokud si chcete dopřát také podobný gastronomický zážitek, máte možnost. Unikátní food festival Chef Time Fest probíhá až do 5. února. A my ho můžeme jen vřele doporučit!

Více informací o festivalu najdete na www.cheftimefest.cz.

Připravila: Klára Michalová

Foto: Mikuláš Gottwald, Klára Michalová

Sdílejte článek
Štítky festival česnek restaurace ústřice maso losos polévka mrkev krevety koriandr setý

Návrhy pro vás

Grilovací klobásky s nastavovanou bramborovou kaší – tip, jak dostat do jídelníčku kroupy Maso

Grilovací klobásky s nastavovanou bramborovou kaší – tip, jak dostat do jídelníčku kroupy

Italské panettone – nadýchaný sváteční bochánek plný ovoce, vůní a tradic Sladké

Italské panettone – nadýchaný sváteční bochánek plný ovoce, vůní a tradic

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Tiramisu kuličky obalené v kakau – nepečené potěšení s vůní kávy a jemností mascarpone Sladké

Tiramisu kuličky obalené v kakau – nepečené potěšení s vůní kávy a jemností mascarpone

Sypaný ovesný koláč s tvarohem a rozinkami – jednoduchý a vláčný moučník do jednoho pekáčku Sladké

Sypaný ovesný koláč s tvarohem a rozinkami – jednoduchý a vláčný moučník do jednoho pekáčku

Hovězí masové kuličky po mongolsku – rychlá večeře plná asijské chuti Maso

Hovězí masové kuličky po mongolsku – rychlá večeře plná asijské chuti

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha Přílohy

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce


Přečtěte si také

Maso
Grilovací klobásky s nastavovanou bramborovou kaší – tip, jak dostat do jídelníčku kroupy

Grilovací klobásky s nastavovanou bramborovou kaší – tip, jak dostat do jídelníčku kroupy

Prostřeno!
Prostřeno: Burrata s grilovanou broskví

Prostřeno: Burrata s grilovanou broskví

Prostřeno!
Prostřeno: Gazpacho po italsku

Prostřeno: Gazpacho po italsku

Prostřeno!
Prostřeno: Pasta all´amatriciana

Prostřeno: Pasta all´amatriciana

Prostřeno!
Prostřeno: Tiramisu podle Štěpána

Prostřeno: Tiramisu podle Štěpána

Sladké
Italské panettone – nadýchaný sváteční bochánek plný ovoce, vůní a tradic

Italské panettone – nadýchaný sváteční bochánek plný ovoce, vůní a tradic

Těstoviny
Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Soutěžící
Štěpán Folkmann připraví jídlo, které vaří na prvním rande

Štěpán Folkmann připraví jídlo, které vaří na prvním rande

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte Maso

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku Maso

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Sladké
Italské panettone – nadýchaný sváteční bochánek plný ovoce, vůní a tradic

Italské panettone – nadýchaný sváteční bochánek plný ovoce, vůní a tradic

Tiramisu kuličky obalené v kakau – nepečené potěšení s vůní kávy a jemností mascarpone Sladké

Tiramisu kuličky obalené v kakau – nepečené potěšení s vůní kávy a jemností mascarpone

Sypaný ovesný koláč s tvarohem a rozinkami – jednoduchý a vláčný moučník do jednoho pekáčku Sladké

Sypaný ovesný koláč s tvarohem a rozinkami – jednoduchý a vláčný moučník do jednoho pekáčku

Maso
Grilovací klobásky s nastavovanou bramborovou kaší – tip, jak dostat do jídelníčku kroupy

Grilovací klobásky s nastavovanou bramborovou kaší – tip, jak dostat do jídelníčku kroupy

Hovězí masové kuličky po mongolsku – rychlá večeře plná asijské chuti Maso

Hovězí masové kuličky po mongolsku – rychlá večeře plná asijské chuti

Pražská hovězí roláda plněná šunkou a hráškem – klasika české kuchyně Maso

Pražská hovězí roláda plněná šunkou a hráškem – klasika české kuchyně

Zelenina
Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Nápoje
Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce Nápoje

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši Polévky

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera Polévky

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera

Předkrmy a chuťovky
Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek Předkrmy a chuťovky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Sladké
Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech Sladké

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase Přílohy

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Spor o Babiše a Agrofert: Neuřídili byste ani stánek s párky, vmetl Knotek Pirátům a Starostům Krvavý útok u Bílého domu: Byli postřeleni dva gardisté, útočníka dopadla policie Rajchl: Kam přijede Václav Klaus, klaní se mu králové. Žijete na jiné planetě, smál se Dvořák

prima-zeny

Satana vyměnila za Ježíše. Valerie hledá muže, který unese její submisivitu Do finále postoupilo pět hráčů. Věrní mezi sebou mají stále ďábelskou Miu Vojta Kotek sbírá nové životní role. Z herce už je farmář, myslivec i hasič

prima-zoom

Archeologové objevili město na dně jezera Rusko přišlo o drahocenný letoun. Stroj na testování laserových zbraní pohltily plameny Kriminalisté nasazují unikátní robotický skener. Padělaný obraz pozná za několik hodin

prima-fresh

Grilovací klobásky s nastavovanou bramborovou kaší – tip, jak dostat do jídelníčku kroupy Italské panettone – nadýchaný sváteční bochánek plný ovoce, vůní a tradic Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

prima-cool

Cameronův příští film nebude Avatar Tvůrci Stranger Things řekli, co je třeba si zopakovat před sledováním páté řady Blíží se nejlepší filmová adaptace hororové hry? Nový trailer vypadá hodně slibně

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Vánoce zase bez sněhu! První předpověď počasí radost nedělá Pro psa je vánoční cukroví toxické. Upečte mu bezpečné psí sušenky Linecké je vlajková loď českých Vánoc. Kde se u nás vzalo a proč přináší štěstí?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.