Na krém
- voda 300 ml
Na sněhovou čepici
- sůl 1 špetka
Na těsto
- mouka 200 g
Miluju čokoládu,ale tenhle koláč je tak dobrý, že si o něj vždy řeknu mamince, i když tam není špetka kakaa.
Postup přípravy
Všechny přísady na těsto zpracujte do hladkého těsta a ve fólii nechte zchladnout v lednici minimálně půl hodiny nebo lépe přes noc. Potom těsto rozválejte a vložte do koláčové (nízké kulaté) formy a hodně propíchejte vidličkou. Ve vyhřáté troubě na 180 ˚C pečte 15-20 minut.
Mezitím v kastrolku smíchejte všechny ingredience na krém, přiveďte za stálého míchání k varu a povařte 3 minuty. Potom krém nalijte na upečený korpus. Ušlehejte sníh ze tří bílků, soli a cukru a naneste ho na krém. Pečte 8-10 minut v troubě vyhřáté na 180 ˚C.