Citronovo-pomerančová bábovka
Zdroj: archiv Hera
Citronovo-pomerančová bábovka
Zdroj:
archiv Hera
Postup přípravy
-
Umixujte máslo nebo Heru a cukr dohromady, dokud nevznikne nadýchaná směs. Přidejte citronovou a pomerančovou kůru a následně i vejce a dobře promíchejte. Přimíchejte mouku s kypřicím práškem a citronovou a pomerančovou šťávu.
-
Směs přemístěte do dobře vymazané formy na bábovku a pečte po dobu 45–50 minut. Poté bábovku nechte chladnout přibližne 15–20 minut a po vychladnutí vyklopte.
-
Na polevu smíchejte moučkový cukr s trochou vody. Přidejte potravinářské barvivo a důkladně promíchejte. Pokapejte polevou vršek bábovky a nazdobte pistáciemi a čerstvými květinami.
Náš tip: Nejlepší recepty na tradiční i nevšední bábovky