Šťouchané brambory
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa rozpůlíme, osolíme, naložíme do šťávy z poloviny citronu a necháme odležet v lednici asi šest hodin.
2. Změklé máslo promícháme s trochou pepře, propasírovaným česnekem a drobně nasekaným oreganem. Tímto bylinkovým máslem potřeme prsa z obou stran a vložíme je do pekáče. Na osminky nakrájeným citronem poklademe připravené maso a výtvor vložíme do trouby předehřáté na 275 °C. Asi po deseti minutách lehce podlijeme bílým vínem. Dále už v případě potřeby podléváme jen vodou. Pečeme dalších 10 až 15 minut. Po celou dobu pečeme odkryté, proto musíme dávat pozor, aby se maso nevysušilo. Podáváme se šťouchanými brambory, do nichž jsme rozmíchali orestovanou cibulku, trochu petrželky a omastek.