návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Čínské vepřové nudličky

Hodnoceno: 9x
4 porce
do 30 minut
Čínské vepřové nudličky
Autor: archiv Gurmet Čínské vepřové nudličky
"Čína" stále patří mezi velmi oblíbená jídla. Nabízíme vám recept na rychlý oběd či večeři, na kterém si pochutná celá rodina.

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Kýtu očistěte a nakrájejte na nudličky. Solamyl nasypte do misky a prošlehejte ho se lžící studené vody a bílkem. V těstíčku promíchejte nudličky masa a nechte je chvilku odležet.
  2. Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kolečka. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Papriky omyjte, osušte, rozpulte, odstraňte z nich semínka a mezižeberní blanky a dužinu nakrájejte na čtverečky. Dejte vařit rýžové nudle.
  3. Na hlubší pánvi rozpalte 3 lžíce oleje, přidejte do něj vepřové nudličky a za stálého míchání je prudce opékejte tak dlouho, dokud se všechny kousky od sebe neoddělí (trvá to 4–5 minut). Maso osolte a přihoďte k němu nakrájenou zeleninu. Míchejte a restujte dalších 3–5 minut.
  4. Nakonec do pokrmu přilijte sójovou omáčku a ještě ho ohřejte k varu, ale už nevařte. Zakapejte ho lžící oleje a podávejte v miskách s rýžovými nudlemi, ozdobené naklíčenou vojtěškou.

Čínské vepřové nudličky Foto: archiv Gurmet

Čínské vepřové nudličky. Foto: archiv Gurmet