Suroviny
- vepřová kýta 500 g
- bílek 1 ks
- solamyl 1 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- paprika (barevné) 3 ks
- olej 4 lžíce
- sójová omáčka 3 lžíce
- vojtěška (klíčky na ozdobu) 1 hrst
- rýžové nudle 1 balení
- sůl
Postup přípravy
- Kýtu očistěte a nakrájejte na nudličky. Solamyl nasypte do misky a prošlehejte ho se lžící studené vody a bílkem. V těstíčku promíchejte nudličky masa a nechte je chvilku odležet.
- Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kolečka. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Papriky omyjte, osušte, rozpulte, odstraňte z nich semínka a mezižeberní blanky a dužinu nakrájejte na čtverečky. Dejte vařit rýžové nudle.
- Na hlubší pánvi rozpalte 3 lžíce oleje, přidejte do něj vepřové nudličky a za stálého míchání je prudce opékejte tak dlouho, dokud se všechny kousky od sebe neoddělí (trvá to 4–5 minut). Maso osolte a přihoďte k němu nakrájenou zeleninu. Míchejte a restujte dalších 3–5 minut.
- Nakonec do pokrmu přilijte sójovou omáčku a ještě ho ohřejte k varu, ale už nevařte. Zakapejte ho lžící oleje a podávejte v miskách s rýžovými nudlemi, ozdobené naklíčenou vojtěškou.
Vyzkoušejte také recept na legendární kung pao z restaurace Sia podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE