Suroviny
Postup přípravy
Celé balení máslových sušenek a kávové sušenky rozmixujeme, dále zalijeme rozehřátým máslem, aby se sušenky lehce navlhčily a dalo se s hmotou pracovat. Poté si vymažeme kulatou formu (20-23 cm v průměru) a hmotu nasypeme do formy, kde ji rovnoměrně rozprostřeme a od středu do stran umačkáváme a vytlačujeme hmotu na stěny. Formu dáme na pět minut do trouby zapnuté na 200-210°C.
Krém: Do mixéru nasypeme cukr, přidáme lučinu a necháme dostatečně promíchat, aby se krystalky cukru rozpustily. Po rozmíchání přidáme zakysanou smetanu a pomalu přimícháme vejce, jedno po druhém. Když máme vše hotové, krémovou hmotu nalijeme do formy s předpečeným korpusem a vše dáme péct do trouby na 35 minut při 145°C. Po uplynutí této doby zkontrolujeme krém mírným poklepem na formu: krém musí být asi 2-3 cm od okraje pevný a uprostřed musí zůstat „rosolovitý“.
Když dosáhneme požadované konzistence, cheesecake vyndáme, přiklopíme alobalem a necháme zchladnout při pokojové teplotě. Pak dáme dezert uležet do lednice alespoň na 3 - 4 hodiny, ideálně do druhého dne.