Suroviny
Postup přípravy
1. Nejprve si připravíme korpus. Sušenky či piškoty rozdrtíme pomocí mixéru nebo struhadla. Máslo rozehřejeme na pánvi a nalijeme na rozdrcené sušenky. Zpracujeme těsto, které vložíme do formy a pořádně propracujeme do celého spodku formy. Dáme odpočinout do lednice.
2. Do mísy vložíme smetanové sýry, na které vymačkáme šťávu z celého citronu, pokapeme vanilkovým aroma a lehce rozšleháme. Ze smetany si vyšleháme šlehačku, kterou přidáme ke krému.
3. Ztužovač si rozpustíme v troše vody a přimícháme k ostatnímu. Vzniklou hmotu ochutnáme - dle chuti můžeme dosladit moučkovým cukrem -, a nalijeme ji na korpus, rovnoměrně rozprostřeme. Hotový moučník musí odpočívat v lednici aspoň dvě hodiny, nejlépe přes noc.
4. Maliny rozpustíme na pánvi s kapkou vody a čtyřmi lžícemi cukru. Necháme 2-3 minuty vařit a ovoce pak můžeme trochu rozmačkat. Porce cheesecakeu přelivem lehce pokapeme (není to omáčka!!) a můžeme ozdobit čerstvou malinou a mátou.
Dezert:
Cheesecake s malinovým přelivem
Ingredience:
2-3 sýry Philadelphia
450 g kvalitní smetany (aspoň 31%)
moučkový cukr dle chuti
vanilkové aroma
1 citron
ztužovač dezertů za studena
200 g máslových sušenek či cukrářských piškotů
120 g másla
200 g malin
4 lžíce cukru
několik malin a lístků malin na ozdobu