Suroviny
- želatinový ztužovač
- máslové sušenky 280 g
- smetana 120 g
- tvaroh 240 g
- máslo 120 g
- mascarpone 240 g
- bílá čokoláda 300 g
- ovoce 500 g
- pudink (malinový)
- cukr 3 PL
Postup přípravy
- Máslové sušenky si rozdrtíme, přidáme změklé máslo a vypracujeme těsto. Těstem si vypodložíme spodek dortové formy. Ve vodní lázni si rozpustíme kousek másla a přidáme bílou čokoládu. V míse si vyšleháme smetanu a postupně tam přidám mascarpone a tvaroh – do této směsi vliji rozpuštěnou bílou čokoládu a pořádně promícháme.
- Nakonec do směsi nasypeme ztužovač do nepečených dortů a dáme do ledničky vychladit na 3 hodiny nejméně.
- Ovoce nasypeme do hrnce a zalijeme trochou vody tak, aby bylo ovoce ponořené, a necháme povařit. Poté dosladíme cukrem a zahustíme malinovým pudinkem.
Autor receptu: Petra Novotná