Suroviny
- sušenka 200 g
- máslo 100 g
- tvaroh 500 g
- citronová kůra 1 dávka
- citronová šťáva 3 lžíce
- cukr 50 g
- žloutek 3 kusy
- ovoce 1 dávka
Postup přípravy
1. Sušenky rozmixujte v robotu a přilijte k nim rozpuštěné máslo; spojte v téměř kompaktní hmotu. Dortovou formu s rozevíracím okrajem o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem, přeneste do ní sušenkovou směs a rovnoměrně ji obrácenou lžící rozetřete. Troubu rozehřejte na 160 stupňů.
2. V míse prošlehejte tvaroh s citronovou kůrou i šťávou, cukrem a žloutky. Poté nalijte na korpus a pečte 40–50 minut. Poté nechte v pootevřené troubě vychladnout. Podávejte ozdobené ovocem dle vlastní chuti.