Suroviny
- rajče 2 ks
- cibule 1 ks
- olivový olej
- okurka kousek kus
- paprika 1/2 ks
- bazalka
- rozmarýn
- nové koření 3 kuličky
- pepř
- sůl
- cukr 3 lžičky
- rajče
- zakysaná smetana 1 ks
- bazalka
- chilli paprička
Postup přípravy
Na olivovém oleji zpěníme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme plechovku rajčat a podlijeme plechovkou vody. Přidáme koření: pepř mletý, nové koření, rozmarýn, sůl, cukr a bazalku. Do téměř hotové polévky přidáme kousek pokrájené salátové okurky a lehce opečenou papriku. Celé rozmixujeme, vmícháme pokrájená sušená rajčata a jedno nahrubo nasekané konzervované rajče. Před podáváním dozdobíme zakysanou smetanou, bazalkou a parmezánem.