Suroviny
- brambory (velké) 4 ks
- celer (velké hlízy, očištěné a oloupané) 2 ks
- červená cibule (velká, oloupaná a nadrobno nasekaná) 1 ks
- řapíkatý celer (stonek, oloupaný a najemno nasekaný) 1 ks
- hořčice (ostrá) 1 lžíce
- wasabi 1 lžička
- máslo 200 g
- mléko 1 hrnek
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Zvlášť v hrncích uvařte nakrájené brambory a celer doměkka (celer se uvaří mnohem rychleji než brambory).
- Rozmačkejte brambory a celer, přidejte řapíkatý celer, cibuli, hořčici a wasabi a vše dobře promíchejte.
- Máslo a mléko dejte do hrnce a na nízké teplotě máslo rozpusťte do mléka. Tuto směs pak nalévejte do kaše, abyste dosáhli žádané konsistence. Dochuťte solí a pepřem.