Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Celerové ravioli plněné pečenou paprikou

4 porce
do 1 hodiny
Celerové ravioli plněné pečenou paprikou
Celerové ravioli plněné pečenou paprikou Autor: Hermína / Prima
Celer je právě ve své nejlepší formě a jeho chuť je oříšková a velmi lahodná. Pokud ho použijete jako základ pro tento nevšední předkrm, na své hosty určitě zapůsobíte.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 12. dílu s tématem ZELENINA najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Celerovou bulvu dobře očistíme a nakrájíme z ní stejně tenké kulaté plátky – na jednu raviolu dva plátky. Necháme je doměkka spařit ve vroucí osolené vodě a ihned zchladíme v ledu.
  2. V kastrolu na olivovém oleji orestujeme nasekaný česnek a cibuli.
  3. Papriky dáme do pekáče a pečeme při 200 °C, dokud slupka nezčerná. Pak pekáč přikryjeme folií a necháme zapařit, tím se papriky budou snadněji loupat. Oloupané je nakrájíme na stejně velké kousky a přihodíme k orestované cibulce. Osolíme, opepříme a přidáme kousek nasekaného zázvoru. Z grepu uloupneme proužek kůry a nakrájíme nadrobno, přidáme do kastrolu.
  4. Mezitím plátky celeru osušíme v papírové utěrce a doladíme je do kulatého tvaru, ořízneme kraje pomocí skleničky.
  5. V pánvi rozehřejeme kousek másla a plátky celeru na něm ohřejeme.
  6. Pažitku nasekáme na droboučko a smícháme s olivovým olejem. Na dno talíře olej nakapeme, na něj položíme plátky celeru. Na plátky navršíme paprikovou náplň a přikryjeme dalším plátkem celeru. Ozdobíme ještě kapkou olivového oleje s pažitkou a podáváme.
Reklama

Celerové ravioli plněné pečenou paprikou  Foto:

Celerové ravioli plněné pečenou paprikou  Foto:

Celerové ravioli plněné pečenou paprikou, foto: Hermína / Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama