Suroviny
- vepřové maso 1.5 kg
- uzené maso kus
- vejce 3 ks
- sýr
- míchané maso
- klobása 1 ks
- pórek
- sůl
- pepř
- paprika
- majoránka
- česnek
- koření grilovací
- strouhanka 2 lžíce
- brambory 1 kg
- petržel
Postup přípravy
Mírně prorostlý vepřový bok podélně rozřízneme, aby se vytvořil plát masa. Mezitím si dáme uvařit natvrdo vajíčka. Poté plát masa mírně naklepeme a obložíme ho plátky uzené krkovice a sýra. Ro pokryjeme ochuceným mletým masem a navrch dáme klobásu, pórek a uvařená vajíčka. To vše zabalíme do rolády, kterou dobře svážeme potravinářským provázkem. Takto připravenou roládu dáme upéct do předehřáté trouby, potřeme grilovacím kořením a posypeme strouhankou. Nejprve pečeme při nižší teplotě a ke konci přidáme, aby se vytvořila kůrčička. K bůčku podáváme šťouchané brambory s petrželkou.