Na limetkový tvaroh
Head
- cukr 42 g
- prášek do pečiva 1/2 lžičky
Postup přípravy
Elektrickou troubu předehřejte na 160°C, horkovzdušnou na 140°C. Hranatou formu nebo pekáček vymastěte a teprve pak vyložte pečicím papírem.
Čokoládu rozpusťte spolu s máslem. Vejce šlehejte tak dlouho, až zesvětlají, pak zašlehejte cukr, až je směs hustá a lesklá. Opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády, navrch prosijtemouku s práškem do pečiva a vše vymíchejte do hladka. Vlijte do formy a pečte 30-35 minut, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý. Zkoušíte-li propečenost pomocí špejle, měly by na ní ulpět vlhké drobečky, neboť brownies musí ze své podstaty zůstat hutné a vlahé.
Upečené brownies nechte nejprve vychladnout alespoň hodinu ve formě postavené na kuchyňskou mřížku, těsto ještě dojde.
Potom si připravíme limetkový tvaroh tak, že vymačkáme půl limetky do tvarohu, přimícháme, nastrouháme kůru z limetky, přidáme cukr podle chuti a zamícháme.
Brownies na vrchu potřeme (ozdobíme) limetkovým tvarohem.