Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Bramborové placky s ragú z hub a pórku

4 porce
do 30 minut
Bramborové placky s ragú z hub a pórku
Bramborové placky s ragú z hub a pórku Autor: Hermína / Prima
Další z receptů Zdeňka Pohlreicha na téma Brambory. Placky z tého základní suroviny doplňte ragú s houbami a pórkem.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 2. dílu s tématem BRAMBORY najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Na másle orestujte pórek, přidejte houby. Okořeňte. Přilijte bílé víno a krátce povařte a zalijte smetanou.
  2. Brambory nakrájejte na tenoučké sirky, v míse je smíchejte s bylinkami (rozmarýn, pažitka, petrželka, šalvěj), osolte a opepřete.
  3. V pánvi rozpusťte trošku másla a z brambor upečte z obou stran tenké placky. Na placky navršte směs hub a pórku a zakryjte rozváleným listovým těstem. Potřete žloutkem a nechte péct v troubě při 220 °C 8–10 minut. Podávejte zasypané pažitkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama