Suroviny
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Sušené houby namočíme do studené vody. Na pánvi rozehřejeme máslo, zaprášíme ho moukou a připravíme jíšku, kterou potom odstavíme a necháme vychladnout. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme také na kostičky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme nakrájenou zeleninu. Přidáme kmín a cibuli a společně osmažíme.
Zalijeme vývarem, vložíme vymačkané houby a brambory, osolíme a vaříme asi deset minut. Potom bramboračku zahustíme jíškou a dobře promícháme. Přivedeme znovu k varu, snížíme teplotu a vaříme až doměkka. Ke konci vaření polévku dochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem a majoránkou.