Suroviny
- mandlové plátky 150 g
- hladká mouka 300 g
- cukr krupice 100 g
- sůl 1 špetka
- máslo (pokojové teploty) 100 g
- borůvkový džem 170–340 g
- borůvky (čerstvé) 150 g
- moučkový cukr
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C, u plynové na stupeň 4.
- Do mixéru dejte 100 g mandlových lupínků, mouku, cukr a sůl. Mixujte tak, aby mandle byly dobře rozemleté. Přidejte máslo a mixujte, dokud nebude hmota držet pohromadě.
- Stranou si nechte 100 g hmoty a ostatní dejte na pečicí plech, dobře ji namačkejte na dno a srovnejte povrch. Rozložte navrch vrstvu borůvkového džemu, tlustou podle libosti a posypte čerstvými borůvkami.
- Zbylé mandlové lupínky vmíchejte do zbývajícího těsta a rozdrobte na borůvky. Pečte 45–50minut, dokud povrch nebude lehce zlatavý. Potom vyndejte z trouby a nechte na plechu vychladnout.
- Pomocí pečicího papíru přendejte na plochu. Poprašte moučkovým cukrem a nakrájejte na 12 řezů.