Suroviny
- červená čočka (uvařená) 100 g
 - extra virgin olivový olej
 - cibule 1 ks
 - řapíkatý celer 1 řapík
 - mrkev 1 ks
 - oregano
 - čerstvě namletý pepř
 - rajčatová salsa 250 ml
 - červené víno 75 ml
 - sůl
 - těstoviny (např. špagety) 400 g
 
                                
        
    Postup přípravy
- Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Osolte, opepřete a dochuťte oreganem. Na středním stupni osmažte dozlatova.
 - Přidejte rajčatovou omáčku a vařte ještě 5 minut, pak vlijte víno a nechte ho odpařit. Vsypte čočku a dobře promíchejte. Omáčkou přelijte těstoviny uvařené podle návodu a podávejte posypané sýrem.