návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Boloňská omáčka z čočky

4 porce
do 30 minut
Boloňská omáčka z čočky
Boloňská omáčka z čočky Autor: Marek Kučera
Senzační kousek z veganské kuchyně potěší i nevegetariány. Vsadíme se, že by jí nepohrdli ani roduvěrní Italové. Omáčka je skvělá k celozrnným špagetám nebo nudlím soba z pohankové mouky.

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Osolte, opepřete a dochuťte oreganem. Na středním stupni osmažte dozlatova.
  2. Přidejte rajčatovou omáčku a vařte ještě 5 minut, pak vlijte víno a nechte ho odpařit. Vsypte čočku a dobře promíchejte. Omáčkou přelijte těstoviny uvařené podle návodu a podávejte posypané sýrem.

Boloňská omáčka z čočky  Foto: Boloňská omáčka z čočky; foto: Marek Kučera

Uložit

Související témata: Hlavní jídla