reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Boloňská omáčka z čočky
Autor: Marek Kučera Boloňská omáčka z čočky

Boloňská omáčka z čočky

Hodnoceno: 36x
Senzační kousek z veganské kuchyně potěší i nevegetariány. Vsadíme se, že by jí nepohrdli ani roduvěrní Italové. Omáčka je skvělá k celozrnným špagetám nebo nudlím soba z pohankové mouky.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Osolte, opepřete a dochuťte oreganem. Na středním stupni osmažte dozlatova.
  2. Přidejte rajčatovou omáčku a vařte ještě 5 minut, pak vlijte víno a nechte ho odpařit. Vsypte čočku a dobře promíchejte. Omáčkou přelijte těstoviny uvařené podle návodu a podávejte posypané sýrem.

Boloňská omáčka z čočky  Foto: Boloňská omáčka z čočky; foto: Marek Kučera

Uložit

reklama

Související témata: Hlavní jídla