Salát
- mrkev 5 ks
Head
- hovězí svíčková - -
- koření steakové - -
- olej - -
Salát
- okurky - -
Head
- pepř - -
Postup přípravy
Svíčkovou nakrájíme na vyšší plátky, otevřenou dlaní steaky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme steakovým kořením, potřeme olejem a dáme odležet alespoň na hodinu do ledničky. Na rozpáleném oleji opečeme na pánvi 3-4 minuty z každé strany.
K masu podáváme salát, na který si předem uvaříme brambory, můžeme i ve vývaru. Mezitím si nakrájíme mrkev na kolečka, papriku nadrobno a smícháme. Do mísy přidáme nakrájené ředkvičky a několik nakládaných, nakrájených okurek. Vše důkladně promícháme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, pepř, sůl, sójovou omáčku a olivový olej a opět důkladně promícháme. Nakonec přidáme nakrájené, vychlazené a oloupané brambory. Opět důkladně promícháme, dochutíme a dáme na 3-4 hodiny odležet do lednice.