Krusta
- strouhaný kokos 90 g
- bílek (lehce ušlehaný) 1 ks
- cukr krupice 55 g
Náplň
- smetana ke šlehání 300 ml
- tmavá čokoláda (nasekaná nadrobno) 300 g
- žloutek 4 ks
- kávový likér (Kahlúa) 2 lžičky
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 140 °C. Nepřilnavou odepínací formu a průměru 20 cm (dno připněte do formy obráceně, spodní stranou dovnitř) vymažte máslem.
- Promíchejte kokos, bílek a cukr. Směsí rovnoměrně vyložte formu do výše 4 cm po stěnách a dobře ji přitlačte. Pečte 40 minut nebo až zezlátne. Krustu nechte vychladnout.
- Smetanu zahřejte téměř k bodu varu. Vsypte čokoládu a promíchávejte, až vznikne hladká směs. Nechte ji trochu vychladnout.
- Do čokolády zašlehejte žloutky a likér, pak náplň přeceďte přes jemné síto a vlijte ji do vychladlého korpusu. Dejte chladit nejméně na 6 hodin a podávejte nakrájené na řezy.