reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Bezlepkový čokoládový koláč s kokosovou krustou
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Bezlepkový čokoládový koláč s kokosovou krustou

Bezlepkový čokoládový koláč s kokosovou krustou

Hodnoceno: 32x
Křehký korpus a vláčná náplň, to jsou typické znaky lehounkých francouzských koláčů. Tady ale křehké těsto korpusu nahradila ještě křehčí kokosová slupka, která koláči dodává exoticky pohádkový rozměr.
do 1 hodiny
8–10 porcí

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 140 °C. Nepřilnavou odepínací formu a průměru 20 cm (dno připněte do formy obráceně, spodní stranou dovnitř) vymažte máslem.
  2. Promíchejte kokos, bílek a cukr. Směsí rovnoměrně vyložte formu do výše 4 cm po stěnách a dobře ji přitlačte. Pečte 40 minut nebo až zezlátne. Krustu nechte vychladnout.
  3. Smetanu zahřejte téměř k bodu varu. Vsypte čokoládu a promíchávejte, až vznikne hladká směs. Nechte ji trochu vychladnout.
  4. Do čokolády zašlehejte žloutky a likér, pak náplň přeceďte přes jemné síto a vlijte ji do vychladlého korpusu. Dejte chladit nejméně na 6 hodin a podávejte nakrájené na řezy.

Bezlepkový čokoládový koláč s kokosovou krustou  Foto: Bezlepkový čokoládový koláč s kokosovou krustou; foto: L.A. CREATIVE FOOD

reklama