Sněhová pusinka
- bílek 3 ks
- cukr krupice 110 g
- mandle (plátkové ) 50 g
- rýžová mouka 15 g
- moučkový cukr 25 g
Krém
- máslo 250 g
- bílá čokoláda 100 g
- třtinový cukr 1 lžíce
- káva (turecká káva) 1 lžička
- voda 50 ml
- baileys 4 lžíce
- cukr krystal 1 lžíce
- třtinový cukr 1 lžíce
Novou kulinární show sledujte každou neděli v 16.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:
Odkaz
Pečeme podle hvězd
V nové kulinární show si kuchař Martin Kincl týden co týden zve do své televizní kuchyně dvojice známých osobností, které mu prozradí své rodinné recepty na slané i sladké...
Postup přípravy
- Bílky s cukrem ušlehejte ve sníh, poté jemně vmíchejte plátky mandlí, rýžovou mouku a moučkový cukr. Na plech dejte pečicí papír a z vyšlehané směsi vytvořte za pomoci lžíce placky o průměru cca 8 cm a výšce 1 cm. Pečte v rozpálené troubě na 160 stupňů 20–30 minut dozlatova.
- Při výrobě krému postupujte tak, že přivedete vodu k varu, přidáte Baileys, polévkovou lžíci třtinového cukru a 1 polévkovou lžíci cukru krystal. Touto horkou směsí zalijte mletou kávu, do které přimíchejte i granule rozpustné kávy. Takto vytvořenou horkou směs nalijte přes nadrobno nalámanou bílou čokoládu. Vymíchejte v hladký krém a nechte chvilku vychladit na pokojovou teplotu.
- Mezitím vyšlehejte máslo a do něj postupně přilévejte kávovo-čokoládovou směs. Opět vymíchejte v hladký krém, kterým k sobě slepujte vychlazené sněhové pusinky.