Suroviny
Postup přípravy
Do misky dáme droždí, posypeme je lžící mouky a cukru a zalijeme polovinou vlažného mléka. Tím si připravíme kvásek. Do mísy dáme prosátou mouku, uděláme důlek, do kterého vlijeme hotový kvásek. Přidáme sůl, žloutky, tuk, vanilkový cukr, rum a zbylé mléko. Vypracujeme těsto a necháme je kynout. Vykynuté těsto dáme na vál a vyválíme asi 3 cm tlustou placku. Z těsta vykrajujeme kolečka, která necháme ještě chvíli vykynout. Potom uděláme do každého kolečka důlek a smažíme s obou stran dorůžova. Oleje musí být větší množství, aby se vdolečky pěkně usmažily. Vychladlé vdolečky potřeme povidly a na ně dáme šlehačku, kterou smícháme s tvarohy. Nakonec vdolky posypeme moučkovým cukrem.