Suroviny
- listové těsto 1 balení
- banán 3 ks
- mletá skořice 1/2 lžičky
- máslo 60 g
- cukr krupice 150 g
- pomeranč 1 ks
- hladká mouka
Když uvaříte senzační jídlo, budete také chtít, aby na stole senzačně vypadalo. Mít proto dobrou sadu talířů, příborů, skla, ubrusů, ať už jde o každodenní nebo zvláštní příležitosti, je základ.Jamie Oliver
Vzali jsme si to k srdci a pustili jsme se do vaření. Senzační jídlo servírujte na senzačních talířích a talířcích z kolekce Waves Jamieho Olivera. V článku zjistíte, jak je můžete získat:
Článek
Stylový brunch s designovým nádobím od Jamieho Olivera
Chcete s přáteli či rodinou oslavit nějaký významný okamžik? Uspořádejte oslavu u sebe doma a připravte vašim blízkým nezapomenutelnou hostinu. Aby vámi připravené ...
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 stupňů. Na sporák postavte pánev s kovovou rukojetí, půjde do trouby. Rozpalte ji. Přidejte cukr a máslo a nechte vše rozpouštět, asi po 5 minutách začne cukr zlátnout a tvořit se karamel. V tuhle chvíli dávejte maximální pozor, prsty pryč, děti pryč…
- Oloupejte banány a podélně je rozkrojte. Opatrně je rozložte do pánve řezem nahoru a posypte je mletou skořicí, přistrouhejte také kůru z pomeranče.
- Listové těsto rozválejte na placku o tloušťce asi 0,5 centimetru a průměru o něco málo větším, než je pánev. Plátem zakryjte banány přesahující těsto a opatrně pomocí vařečky po obvodu pánve upěchujte.
- Špičkou nože těsto párkrát propíchejte a vložte pánev do trouby. Koláč pečte asi 20 minut, dokud nebude těsto shora krásně zlaté a křupavé.
- Velmi opatrně vyjměte pánev. Vezměte velký talíř, větší než je průměr pánve. Přiklopte jím pánev. Přes předloktí, přes které budete koláč obracet, si přehoďte utěrku a uchopte pevně talíř, druhou rukou v chňapce uchopte rukojeť pánve a rychlým chvatem obraťte tatin na talíř. Pokud se mu z pánve nechce, lehkým třesením mu pomozte.
- Servírujte s ovocem, crème fraîche, klidně i s vanilkovou zmrzlinou…