Recept na tohle kuře je taková letní rychlovka, která má díky octu příjemně štiplavou chuť. A hlavně nic moc speciálního na přípravu není potřeba a výsledek stojí za to! Ideální na léto, když chcete teplé jídlo, ale nemáte chuť dlouho vystávat u plotny.
2 porce
10 minut
Suroviny
kuřecí prsa s kůží
2 ks
Olivový olej
2 lžíce
Česnek
3 stroužky
velká rajčata
2 ks
balzamikový ocet
1/3 hrnku
Sůl
několik lístků bazalky
Postup přípravy
Kuřecí prsa na pánvi opékejte na olivovém oleji nejprve kůží dolů asi 5 minut dozlatova. Prsa pak otočte, přidejte na plátky nakrájený česnek a opékejte další asi 3 minuty.
Do pánve ke kuřeti přidejte rajčata nakrájená na měsíčky a zalijte je balzamikovým octem. Vše nechte pomalu probublávat a redukovat asi 5 minut, aby vznikla hustá omáčka. Během redukování je dobré rajčata otáčet, aby rovnoměrně změkla.
Nakonec prsa dosolte a do omáčky, které zbydou asi dvě lžíce, vmíchejte nasekané lístky bazalky.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!