Suroviny
- kuřecí prsa s kůží 2 ks
- Olivový olej 2 lžíce
- Česnek 3 stroužky
- velká rajčata 2 ks
- balzamikový ocet 1/3 hrnku
- Sůl
- několik lístků bazalky
Postup přípravy
- Kuřecí prsa na pánvi opékejte na olivovém oleji nejprve kůží dolů asi 5 minut dozlatova. Prsa pak otočte, přidejte na plátky nakrájený česnek a opékejte další asi 3 minuty.
- Do pánve ke kuřeti přidejte rajčata nakrájená na měsíčky a zalijte je balzamikovým octem. Vše nechte pomalu probublávat a redukovat asi 5 minut, aby vznikla hustá omáčka. Během redukování je dobré rajčata otáčet, aby rovnoměrně změkla.
- Nakonec prsa dosolte a do omáčky, které zbydou asi dvě lžíce, vmíchejte nasekané lístky bazalky.