Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Balzamikové kuře

2 porce
do 10 minut
Balzamikové kuře
Balzamikové kuře Autor: S vášní pro jídlo
Recept na tohle kuře je taková letní rychlovka, která má díky octu příjemně štiplavou chuť. A hlavně nic moc speciálního na přípravu není potřeba a výsledek stojí za to! Ideální na léto, když chcete teplé jídlo, ale nemáte chuť dlouho vystávat u plotny.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Kuřecí prsa na pánvi opékejte na olivovém oleji nejprve kůží dolů asi 5 minut dozlatova. Prsa pak otočte, přidejte na plátky nakrájený česnek a opékejte další asi 3 minuty.
  2. Do pánve ke kuřeti přidejte rajčata nakrájená na měsíčky a zalijte je balzamikovým octem. Vše nechte pomalu probublávat a redukovat asi 5 minut, aby vznikla hustá omáčka. Během redukování je dobré rajčata otáčet, aby rovnoměrně změkla.
  3. Nakonec prsa dosolte a do omáčky, které zbydou asi dvě lžíce, vmíchejte nasekané lístky bazalky.
Reklama

Balzamikové kuře  Foto:

Balzamikové kuře, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama