Suroviny
Postup přípravy
Polévka
Babiččina bramborová polévka s houbami
Ingredience:
3–4 velké brambory200 g mražené zeleniny50 g másla2 lžíce hladké mouky2 vejce1 zdravý hřib či sušené houby5 stroužků česnekudochucovadlo do polévkykoření: sůl, kmín, majoránka, čerstvá petrželka
Postup:
Oloupané, na kostičky nakrájené brambory vaříme spolu s mraženou zeleninou a houbami v osolené vodě s přidaným kmínem. Mezitím si z hladké mouky a másla připravíme jíšku. Těsně před dokončením varu brambor přidáme majoránku, poté 2 rozšlehaná vejce, zahustíme jíškou a současně přidáme plátek másla, které se volně rozpustí. Při zahušťování jíškou mírně rozmačkáme vařené brambory. Nyní již polévku nezahříváme, stáhneme z plotny, dochutíme rozetřeným česnekem, polévkovým dochucovadlem a ostatním kořením. Na závěr posypeme polévku jemně nakrájenou petrželkou.