Tyhle placičky jsou skvělé jako chuťovka, ale můžete je také servírovat vegetariánovi místo karbanátků. Asijský střih je velmi sympatický a určitě s ním zabodujete.
4 porce
60 minut
Suroviny
červená čočka
1 hrnek
rýžová mouka
1/4 hrnku
červená cibule
čerstvá chilli paprička
1 ks
limetka
čerstvý koriandr
1 hrst
thajská bazalka
1 hrst
Sůl
zelená perila
1 hrst
sušený zázvor
1 lžička
K podávání
bílý a černý sezam
limetka
bílý jogurt
Postup přípravy
Červenou čočku uvařte podle návodu. Připravte si hlubší mísu, ve které budete všechno společně promíchávat. Jakmile máte čočku uvařenou, slijte všechnu přebytečnou vodu a nechte vychladnout. Jinak by se s ní dost špatně pracovalo.
Všechny bylinky, červenou cibuli a chilli papričky nasekejte nadrobno. Pokud nemáte moc rádi pálivé, vyjměte z chilli papričky všechna semínka a ponechte pouze tělo papričky. Hned jak bude čočka vychladlá, můžete ji dát do mísy společně s nasekanými bylinkami. Přidejte sušený zázvor, nastrouhanou kůru z jedné limetky i se šťávou, které dodají placičkám na svěžesti. Podle potřeby osolte a nakonec zasypte rýžovou moukou, která celou směs krásně spojí.
Vytvořte placičky, které následně osmažte na pánvi. Ty pak odložte na papírový ubrousek, abyste se zbavili přebytečného oleje z nich. Vemte bílý nebo černý sezam a placičky lehce posypte. Nejenže sezam skvěle vypadá, ale i chutná!
Pokud jste dali hodně chilli, podávejte s bílým jogurtem a se šťávou z limetek.