Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Arašídové brownies

12-15 porcí
do 1 hodiny
Arašídové brownies
Arašídové brownies Autor: Sweet pixel blog
Čokoládové brownies je známé. Tentokrát zkuste do těsta přidat i arašídy a navrch polevu. Je to neuvěřitelná dobrota.
Reklama

Suroviny (12-15 porcí)

Na brownies:

Na náplň a polevu:

Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160°C. Plech o velikosti cca 22x 30 cm vyložte pečícím papírem.
  2. V menším hrnci rozpusťte máslo a přidejte na kousky nalámanou čokoládu. Sundejte z plotny a směs míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a směs není hladká a lesklá.
  3. Čokoládovou směs přelijte do větší mísy. Přidejte cukr, extrakt, vejce a pořádně zamíchejte. Nakonec postupně vmíchejte mouku a arašídy.
  4. Směs na brownies nalijte na plech a rovnoměrně uhlaďte po celé ploše plechu.
  5. Pečte asi 25 až 30 minut. Jestli je brownies upečené, zjistíte tak, že zapíchnete čistou špejli doprostřed koláče. Špejle by po vytažení měla být suchá. Brownies vytáhněte z trouby a nechte vychladnout.
  6. Náplň si připravte v elektrickém mixéru tak, že do mísy dejte arašídovou pomazánku, polovinu másla (60 g) a vymíchejte do hladka.
  7. Poté přidejte cukr, sůl, muškátový oříšek, mléko a extrakt. Rozmixujte do hladka. Připravenou náplň rozetřete na vychladlé brownies.
  8. Zbytek másla a čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Nechte lehce vychladnout a poté čokoládou přelijte brownies. Polevu nechte ztuhnout v ledničce.
  9. Brownies rozkrájejte na kostky a podávejte.
Reklama

Arašídové brownies Foto: Sweet pixel blog

Arašídové brownies Foto: Sweet pixel blog

Arašídové brownies Foto: Sweet pixel blog

Arašídové brownies, Foto: Sweet pixel blog

 

Sweet pixel blogNejen sladké pokušení...

Sweet pixel blog je o propojení dvou mých vášní  jídla a fotografování. Jídlu se intenzivně a bez přestávek věnuji od léta roku 1985. K fotografování jsem se shodou šťastných okolností dostala o 25 let později a tato událost se zcela překvapivě a nečekaně stala významným mezníkem v mém životě.

Důležité jsou ty hodiny a dny, kdy se zavřu do kuchyně a připravuji, krájím, vařím, míchám, ochutnávám, peču, zdobím, upravuji, běhám se stativem v kuchyni, nadávám, clona, čas, krocení světla, odrazy, odlesky a cvak, cvak ... a nakonec, když se všechny pixely poskládají tak, jak jsem od začátku chtěla, a já pojídám výsledný produkt svého snažení, přijde přesvědčení, že takhle vypadá jeden z nejskvělejších koníčků vůbec... :-) Jana Klinkovská

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama