Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Americký jablečný páj

do 2 hodin
Americký jablečný páj
Americký jablečný páj Autor: FOODLOVER.CZ
Tradiční americký jablečný koláč s pokličkou skvěle chuťově zapadne i do české kotliny. Po návratu z výletu do New Yorku ho vyzkoušela Tereza z blogu Foodlover.cz a s námi se o svůj recept podělila...
Reklama

Americký jablečný páj  Foto: FOODLOVER.CZ

Americký jablečný páj. Foto: FOODLOVER.CZ

 

Reklama

Postup

  1. Oba druhy mouky smícháme na válu, přidáme cukr a na kostičky nakrájené studené máslo. Začneme vše rukama zpracovávat a po částech přiléváme studenou vodu. Těsto vypracujeme velmi rychle, než máslo úplně povolí a těsto se začne lepit na ruce. Bochánek těsta zabalíme do potravinové fólie a dáme odležet do lednice asi na hodinu.
  2. Mezitím si oloupeme a na kostičky nakrájíme jablka. Jablka nasypeme do nepřilnavé pánve, přilijeme 50 ml vody, přidáme skořici, citronovou šťávu a cukr. Vše zahřejeme a dusíme spolu přibližně 10 minut, než jablka trochu změknou. Jablka odstavíme a necháme vychladnout.
  3. Z těsta odkrojíme asi 2/3 a na pomoučněném vále rozválíme tak, abychom dostali kolo větší, než je koláčová forma. Těstem vyložíme formu a nožem odkrojíme těsto, které z formy přečnívá. Na těsto navrstvíme jablečnou směs, vyválíme zbylou 1/3 těsta, zakryjeme jablečnou směs a opět odkrojíme přebytky. Ze zbytků těsta uhněteme kuličku, kterou pomoučníme, vyválíme na tenký plát a můžeme z ní vykrajovátky vyrobit ozdoby, kterými poklademe vršek koláče.
  4. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 220 ˚C asi 30 minut, potom koláč zakryjeme alobalem a pečeme ještě asi 20 minut. Každá trouba je jiná, proto případně přizpůsobte čas pečení.
Reklama

Americký jablečný páj  Foto: FOODLOVER.CZ

Americký jablečný páj , Foto: FOODLOVER.CZ

 

FoodloverKdo je Foodlover.cz ?

Jmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, studentka práv, asistentka v advokátní kanceláři, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama