Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

3 druhy cukroví poslední záchrany

do 1,5 hodiny
Cukroví poslední záchrany
Cukroví poslední záchrany Autor: prima
Nestíháte? Zkuste prověřené cukroví na poslední chvíli podle Karolíny. Whisky sušenky z bílkové polevy, vysmáté fíky v čokoládě nebo marcipánová kávová zrna. Všechny jsou výborné a hotové v cuku letu :)
Reklama

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Whisky sušenky z bílkové polevy: Do polevy vmíchejte whisky. Přidejte nasekané piškoty a nastrouhané oříšky nebo mandle, rovnoměrně promíchejte a nechte půl hodiny odpočívat, aby piškoty měly čas nasát alkohol a změkly.
  2. Troubu rozehřejte na pouhýých 60 °C. Pak si připravte na plech list pečicího papíru a hmotu na něj vyklopte. Přes ni položte další list pečicího papírua těsto rozválejte na placku silnou zhruba 3 milimetry.
  3. Vysmáté fíky v čokoládě: Fíky pokrájejte na malé kousky, vsypte do hrnku a zalijte rumem. Pak je nechte alespoň hodinu odpočívat, aby rumem pěkně nasákly.
  4. Opatrně sundejte horní list pečicího papíru, placku na plechu rozkrájejte nožem na čtverečky a plech přesuňte do trouby. Těsto bude usušené zhruba za 45 minut. Z papíru sušenky sejměte zcela vychladlé.
  5. Připravte si vodní lázeň – do širšího kastrolu s horkou vodou posaďte menší kastrůlek. Do něj nalámejte čokoládu, přilijte smetanu a zahřívejte a míchejte tak dlouho, až vznikne hladká čokoládová hmota.
  6. Z fíků slijte zbytky rumu a vmíchejte je do rozpuštěné čokolády. Tác nebo plech vyložte pečicím papírem a dvěma lžičkami na něj tvarujte hrudky.Ty pak nechte ztuhnout.
  7. Marcipánová kávová zrna: V malém šálku spařte instantní kávu s tak malým množstvím vody, aby vznikla hustá pasta.
  8. Do mísy si připravte marcipán pokrájený na větší kousky a kakao, přidejte vychladlou kávovou pastu a prsty zpracovávejte všechny tři ingredience tak dlouho, až marcipán obě přísady vstřebá.
  9. Tvarujte z něj kuličky. Doprostřed každé vpíchněte mandli tak, aby byla uvnitř kuličky úplně schovaná. Pak do každého kousku udělejte tupou stranou nože zářez, vytvoříte tak dojem kávového zrna.
Reklama

Cukroví poslední záchrany  Foto:

Cukroví poslední záchrany, foto: Prima


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama