Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Na nákupech
Na nákupech

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

24 tipů na nejlepší kuchařky, které se hodí jako dárek pod stromeček

Tipy na nejlepší kuchařky pod stromeček

Tipy na nejlepší kuchařky pod stromeček Zdroj: archiv

  • Zavřít
Tipy na nejlepší kuchařky pod stromeček

Tipy na nejlepší kuchařky pod stromeček Zdroj: archiv

Máte doma zapálenou kuchařku nebo pravověrného gurmána? Nebo snad dorostence, který si cestu do kuchyně teprve hledá? Darujte jim kuchařku, podle které bude radost vařit. Na výběr je jich spoustu a my vám přinášíme výběr těch nejlepších!

Seznam.cz banner

Gastronomie a zájem o ni každoročně roste téměř exponenciálně. Otevírají se bistra, restaurace, nabídka v obchodech s potravinami se stále rozšiřuje a domácí vaření povýšilo z nutnosti na kreativní zábavu. Na předvánočním trhu se díky tomuto trendu objevuje každoročně víc a víc kuchařských knih. Z letošní nabídky jsme pro vás vybrali ty nejzajímavější, z kterých si vybere milovník sladkých i slaných pochoutek, zdravého vaření i ten, kdo si o jídle rád čte.

Vyberte si z nejzajímavějších kuchařek, které letos Ježíšek nabízí:

Sám doma a hladový

MATĚJ POSPÍŠIL

Kuchařka pro chlapy, kteří z jakéhokoliv důvodu válčí v kuchyni sami (ať už jsou to slamění vdovci, muži “singl", nebo prostě jen ti, které to v kuchyni baví). Kuchařka pro muže, bez cenzury! SÁM DOMA A HLADOVÝ je vážně báječná a dost divoká kuchařka, Matěj o ní říká, že je hravá, ale NE, je fakt divoká, a nás baví na každé, každičké stránce! Fotky a texty jsou bez jakékoliv cenzury (rozumějte: zásahu ženské ruky), takže odrážejí život muže, jak ho opravdu žije, když je doma sám, od jeho “úrazů" v kuchyni, až po “tajné chvilky o samotě”. Těch spálených karbanátků a mobilu v polívce se prosím nelekněte! V knize najdete 60 fajnových receptů, ale taky vtipné historky a ilustrované zlepšováky, které muži v domácnosti opuštněnému určitě pomůžou, třeba takový hák z ramínka a smetáku na zapadlý bramborák za sporákem? Pecka! Fotky, ilustrace, DIY, recepty a dokonce i básně!

Kulinárium

ZDENĚK POHLREICH

Po sérii úspěšných kuchařek, představuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich knihu, která jim měla logicky předcházet. Kulinárium představuje 17 kuchařských metodik a sto receptů, kterými si je můžete vyzkoušet a naučit. „O receptech vaření není,“ tvrdí Zdeněk Pohlreich. „Celý vtip je v tom, že jakmile ovládnete pravidla, už se jen zajímáte o nabídku matky přírody, kterou zpracujete tím nejlepším možným způsobem.“ Úvodní část předkládá charakteristiky metodik, detailnější popis následuje před každou tematickou kapitolou. Jasně tak pochopíte, co se se surovinou v hrnci, pánvi nebo v troubě děje a pochopíte, jak jednotlivá jídla vznikají. A můžete se pustit do zkoušení vlastních chuťových kombinací.

5 ingrediencí

Pro snadná a rychlá jídla

JAMIE OLIVER

Jen několik měsíců po anglickém vydání je tu česká verze bezpochyby nejrychlejší, uživatelsky nejvstřícnější a nejvtipnější kuchařky, kde se její autor (a pětinásobný otec) Jamie Oliver doslova vyřádil s pouhými pěti přísadami. Ztvárnil je do 130 receptů ve všech jídelních kategoriích a sám ohodnotil takto: „Někdy jsou ty nejjednodušší věci v životě ty nejlepší. Nechápu, že mi trvalo přes 20 let, než mi to došlo!“

Bez lepku

Sladké i slané recepty z Bezlepkové cukrárny

LUCIE KAZDOVÁ

Vaření a pečení bez lepku má svá úskalí – bezlepkové těsto se totiž chová úplně jinak než klasické. Těšit se můžete na koláče, dorty, zákusky, vánoční cukroví, houstičky, pizza, quiche, chléb. Autorka knihy, která je maminkou syna s celiakií, to ale pojala jako výzvu a založila úspěšnou specializovanou cukrárnu. Spolu s ní jsme připravili knihu, která obsahuje přes 60 vyladěných receptů, prověřených každodenní praxí. Díky nim budete moci i u sebe doma udělat (nejen) dětem třeba bezlepkové kornoutky na zmrzlinu, dorty, cupcakes, věnečky nebo špičky. Kromě klasických zákusků tu ale najdete také řadu receptů pro každý den: rychlé bábovky a další sladké dobroty či úžasný chléb a pečivo v bezlepkovém provedení. Součástí knihy jsou informace o vhodných surovinách, přehledné a osvědčené postupy i další praktické rady pro život bez lepku.

Bezlepkové pečení pro každého

ZDEŇKA MAZÚROVÁ

Zdravý a chutný svět bez lepku – to je 70 receptů pro ty, kteří rádi mlsají, avšak lepek nesmějí nebo ho vynechávají jako součást redukční diety či jím nechtějí zatěžovat svůj organismus. Prožijte celý rok, narozeninové oslavy, párty, setkání s přáteli a Vánoce s úžasnými bezlepkovými moučníky, dezerty, koláčky, muffiny nebo dorty, které jsou osvědčené a mnohokrát vyzkoušené, takže se musí vždy podařit. Zkrátka se naučíte krok za krokem, jak péct v domácí pohodě lahodně bez lepku.

Vůně francouzského pečení

JEAN MICHEL RAYNAUD

Snad žádná kuchyně na světě není tak proslulá jako ta francouzská. A co se francouzského pečiva, dortů, koláčů, sladkostí a cukrovinek všeho druhu týče, platí to dvojnásob. Kdo by neznal makronky, briošky, madlenky, quiche…? Zároveň ale i zkušení kuchaři a pekaři často neseberou odvahu se do pravověrné francouzské cukrařiny a moučníků pustit. Už nemusejí – tahle přehledná, maximálně poučná, podrobnými postupy doplněná a také nesmírně pohledná knížka (volně navazující na nedávno vydanou Vůni francouzské kuchyně), dodá odvahu a chuť se pustit do pečení každému. Šarmantní autor ctí tradici, má obrovské zkušenosti, ale stojí oběma nohama v současnosti a hlavně je skvělý učitel. Zapište se do kurzu!

Tvarůžková kuchařka

Sladké i slané pochoutky z tradičního českého sýra

Tvarůžková kuchařka bude obsahovat recepty na snídaně, polévky, “hubneme do plavek”, protože tvarůžky jsou bezvadně nízkokalorické, hospodské pochoutky, ale také “posh” pokrmy, které párujeme s vínem. Najdete zde i kapitolu sladkou, něco málo z historie tradičního českého sýra a návod jakým způsobem tvarůžky upravovat tepelně, jak je nakládat... Kniha obsahuje 50 receptů a tentýž počet lákavých fotografií.

Povídková kuchařka starého rybáře

Jak jsem potkal a snědl rybu

LUDĚK ŠVORC

V nové kuchařce se autor pokusil o netradiční pojetí: k jednoduchým receptům na české ryby, které zvládne připravit rybář v kuchyni uvyklý i úplný začátečník, přidal příběhy z lovu ryb umocněné fotografiemi řek a ryb. Ty dodávají receptům vůni prosluněných proudů. Kniha tak nechává roztančit chuťové i vjemové buňky. Řeky se rodí z čirého krásna a ryby v tom krásnu žijí. Tak nám přece musí chutnat. V přílivu protichůdných názorů na zdravé potraviny se na kladném přínosu jídel z ryb shodují všichni odborníci na zdravou výživu. Snad s výjimkou tučného úhoře jsou všechny naše ryby nutričně vyvážené. Autor se s vámi podělí o historky z lovu štik, kaprů, úhořů, sumců a dalších ryb, vystihne jejich podstatu, poradí vám, jak ryby očistit i naporcovat a nabídne jejich tradiční i netradiční zpracování v kuchyni.

Nakládačka na věčné časy

DANIELA TURECKÁ

Ať už býváte občas naložení všelijak, mít v lednici zásobu naložených dobrot se vždycky vyplatí. Nakládané dobroty do sklenic uzavřené jsou gró této netradiční kuchařky. Sýry, uzeniny, zelenina či bylinky dokážou dodat nejrůznějším pokrmům ten správný švih a často poslouží i jako samostatná chuťovka k vínu či pivu. Daniela Turecká má s nakládáním bohaté zkušenosti a to nejlepší ze svých tajných tipů, které se stanou vašimi stálicemi, vám přináší v této knize. Vyzkoušejte například nakládané marinované tofu, hermelín se zahraničním šmrncem nebo pořádně pikantní chilli mix a nebojte se ani nakládání masa – jediné sousto vás okamžitě přesvědčí a sami poznáte, že do sklenice se dá uzamknout takřka všechno.

Jíme zdravě s Fitrecepty II.

123 snadných a netradičních receptů pro každý den

Je to jen pár měsíců, co trojice studentů Petr Novák, Barbora Kravková a Barbora Hlubučková uvedli na trh svoji kuchařku zdravých receptů, a již tu máme druhý díl. Stejně jednoduché, lákavé a přitom vymazlenější. Taková je kuchařka Jíme zdravě s Fitrecepty II. Na pultech knihkupectví se objeví 10. listopadu za cenu 399 korun. A co nového v ní najdete? Členění kategorií je hodně podobné. Najdete tu opět Snídaně a svačiny, Polévky, Obědy a večeře, Pomazánky a nově Zdravé mlsání, Nápoje a saláty – a taky Vánoční laskominy. Autoři vyslyšeli přání fanoušků a přidali víc slaných snídaní a dobrot a také víc receptů s masem. Celkem jde o 123 lahodných receptů.

A co teda jíš?

LINDA MÜLLEROVÁ

Zapomeňte na to, že hrát si s jídlem se nemá. Ať už jste vegan, nebo ne, tahle kuchařka vás bude zkrátka bavit! Od jahodových knedlíků až po japonské sushi, celkem 74 vymazlených receptů vás bude inspirovat svou rozmanitostí a jejich minimalistický design si zamilujete. Kromě toho, že jsou všechny lahůdky čistě veganské, spousta z nich obstojí i v bezlepkovém či dietním jídelníčku. Kuchařka navazuje na stejnojmenný blog A co teda jíš?, který si záhy po svém vzniku získal srdce tisíců čtenářů a byl mimo jiné oceněn porotou v soutěži Food Blog Roku. Jeho autorka blog založila v roce 2015 a donutila ministra zemědělství, aby snědl její veganské škubánky se zelím :)

Zeleninová kuchařka

Z farmy přímo na váš stůl

PETR KLÍMA

Šéfkuchař dejvické veganské restaurace Country Life sestavil kuchařku výhradně z rostlinných surovin vypěstovaných v Čechách. Bezmála sto výtečných lehkých a samozřejmě zdravých receptů doplňuje výletem na farmu a ukázkou pěstování a zpracování jednotlivých surovin. Kniha je rozdělena do kapitol podle sezony, čímž se stává skvělým průvodcem vaření z farmářských bedýnek nebo z nákupu na farmářském trhu. Petr Klíma umně kombinuje zeleninu, obiloviny a luštěniny, a přirozeně tak v pokrmech omezuje lepek a cukr. Všechny recepty jsou veganské, nepoužívají tedy ani mléko ani vejce. Pokud hledáte inspiraci, jak začít vařit zdravěji a chutně, právě jste ji našli.

Štěstí na talíři

LADA NOSKOVÁ

Dietní plán na zdravý život Poznejte život, jak jste ho ještě neochutnala. Protože jídlo v této kuchařce není hřích. Najíst se je normální. A nejen to. Každá lžíce by měla být zážitkem a radostí. Hlavně žádný špatný pocit nebo černé svědomí! Hubnutí se nerovná hladovění. Právě naopak. Čekají vás talíře plné barevného, chutného a zdravého jídla, které se na vás směje. Budete štíhlá, a přitom bez stresu a v pohodě. A ještě si pochutnáte! Vaše návštěvy vás budou prosit o recepty. Autorka vyladila jídla, která tělu i duši dělají dobře, takže vás i vaši rodinu čeká… nový, lepší život!

Švédská kuchařka

Kulinářské tradice severu

DOMINIKA WITTENBERG GAŠPAROVÁ

Severská kuchyně je považována za minimálně stejně zdravou jako kuchyně středomořská. Klade velký důraz na kvalitu, čerstvost a lokální původ surovin. Řada z nich roste nebo je běžně k dostání i v našich zeměpisných šířkách (jahody, borůvky, houby a jiné). Popularita zdravé severské kuchyně ve světě narůstá i zásluhou fenoménu New Nordic Cuisine. Autorka vás naučí, jak připravit na severu tolik milované ryby nebo zvěřinu či lesní plody. Kniha však neobsahuje pouze recepty, ale představí i švédské zvyky a tradice a jídla s nimi spojená. Dozvíte se také, co se považuje za domácí klasiku, proč se říká oblíbené formě stolování švédský stůl, co znamená FIKA, ale také jak se slaví Vánoce, Velikonoce nebo letní slunovrat.

Pan Brambora a jeho kamarádi

Na cestě do Evropy a do vašich bříšek

MARKÉTA HRUBEŠOVÁ

Odkud se vlastně vzaly plodiny, se kterými se běžně setkáváme na talíři? Spřátelte se s nimi, poučte se a uvařte si něco dobrého na zub! Vydejte se na plavbu s kulaťoučkým panem Bramborou a jeho kumpány – panem Rajčetem, Rošťandou Slunečnicí, paní Kukuřicí a nerozlučnou dvojkou slečnou Vanilkou a Bobem Kakaovým – a dočtěte se o tom, odkud vlastně pocházejí plodiny, se kterými se běžně setkáváme na talířích. I samotní exotičtí spolucestující budou vykulení, kam až je vítr budoucnosti zavane! A doplují až do vašich bříšek, protože součástí téhle knižní plavby jsou i recepty z plodin, se kterými se seznámíte. Kniha potěší celou rodinu – ti nejmenší najdou zalíbení v kamarádském příběhu z podpalubí, starší sourozenci se dozvědí zajímavosti z historie a rodiče či prarodiče se mohou potěšit společným kuchtěním se svými ratolestmi.

Kublanka vaří doma

BLANKA A JAKUB KARDOVI

Rodina – dokud ji tvoří dva, dá se jídlo řešit všelijak a klidně hřešit každý den. Ale co když přijdou děti? Zapomenout na restaurace a kvalitní jídlo a spoléhat se pouze na špagety s kečupem? Naše odpověď zní jednoznačně NE! Autoři blogu Kublanka vaří doma Jakub a Blanka Kardovi vám přinášejí přes 70 skvělých receptů, které prošly nejen přísným testováním jejich dětí, ale zároveň dostaly zelenou i od zmlsaných rodičů. Užijte si společné rodinné vaření a potom vše s láskou snězte – protože láska přece prochází žaludkem!

VietnamSKÁ

Kuchařka s rodinným příběhem

Lan a Tuan přijeli z Vietnamu do Čech před 20 lety s vidinou vydělat rychle peníze a vrátit se s nimi domů za pětiletým synem. Realita však byla naprosto odlišná a drsnější. Na jaře roku 2010 otevřeli ve Slavíkově ulici bistro Tuan & Lan Pho Vietnam a se svým domácím pho bo a dalšími autentickými vietnamskými recepty slavili okamžitý úspěch. Dnes mají restaurace tři a k tomu kavárnu Cafefin. O své rodinné recepty se rozhodli podělit v kuchařce VietnamSKÁ, která vychází v nakladatelství Zdeňka Pohlreicha Sevruga. „Moc rád čtu kuchařské knihy s popisem životního příběhu kolegů restauratérů,“ prozrazuje Zdeněk Pohlreich. Autentické recepty doplňuje životní cesta Tuana a Lan, kterou oživují dokumentární fotografie ze současného Vietnamu. Lahodná jídla plná vůní a čerstvých surovin vás okouzlí svou jednoduchostí a lehkostí.

Manželé v kuchyni

Jak žít s chutí a vařit s láskou

MARIKA A JIŘÍ KUČOVI

Marika s Jirkou zúročili úspěch svého blogu kitchenstory.cz a vytvořili svou první kuchařku, kterou vydávají i vlastním nákladem. Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života. Za zmínku stojí i fotografie, pořízené na klasický kinofilm.

Francouzská venkovská kuchyně

MIMI THORISSON

Jak se rodačka z Hong Kongu ocitne na francouzském venkově na zámku Médoc? Mimi Thorisson už od dětství střídala kulinární setkávání celého světa v Hong Kongu s pařížskými bistry a tradiční francouzskou kuchyní své babičky, ke které jezdívala na prázdniny. Nakonec se usadila v Paříži se svým manželem Oddurem, který pracuje jako fotograf a pochází z Islandu. Záhy se jim narodily tři děti (a čtvrté je na cestě), a tak potřebovali i pro tři děti ze svých předchozích vztahů větší zázemí. Objevili zámek Médoc a když zjistili, že v něm fungovala restaurace a Mimi sehnala původní recepty, ocitla se v sedmém nebi a našla nový domov. Krásně to popisuje ve své kuchařce, sto receptů a fotografie jídel doplňují výjevy z života na francouzském venkově. Lahodné čtení.

Jedlé dárky od rebarboraskitchen

Kuchařka pro plnění přání

BARBORA ŘÍHOVÁ

Dobrůtky v krásném balení – ideální osobní dárek připravený od srdce! Tato kniha vám bude cenným pomocníkem a rádcem, abyste mohli obdarovat své blízké něčím, co jste pro ně vytvořili sami a s láskou. Podle této knihy můžete vyrobit desítky takových dárků. Naleznete v ní recepty na sušenky, krekry, pralinky, likéry, paštiky, jerky, omáčky, nakládané potraviny, ochucené cukry a soli, netradiční marmelády, sirupy, léčivé čaje, bonbony a sirupy… Autorka také přidala kapitolu o tom, jak výrobky lákavě zabalit, ale její krásné fotografie u jednotlivých receptů vám budou samy o sobě inspirací. Všechny recepty v knize jsou snadné a zvládne je i naprostý začátečník. Dají se využít nejen pro výrobu dárků, ale také pro chvíle, kdy si budete chtít připravit sami sobě něco užitečného do kuchyně nebo na zub.

Naše hustý kaše

JANA, DAVID A EMÍLIE BOROZIDIOVI

Snídat kaše není žádná nuda. Jana a David, možná je znáte pod jejich pravým jménem „Naše kaše“, vás vezmou na pořádný (a dobrodružný) výlet do světa tohoto ranního fenoménu a prozradí vám vše, co se za několik let vaření kaší „na plný úvazek“ naučili. Budou dělat kaše sladké i slané, pro děti i dospělé, tradiční i trendy, ultrazdravé i trochu divočejší, ale vždycky z toho nejlepšího, co trh nabízí. Ať už jste kaším dávno propadli nebo byste naopak potřebovali inspiraci, jak jim přijít na chuť, kuchařka vám nabídne spoustu vychytaných receptů. Navíc se dozvíte mnoho tipů a rad, jak kaši připravit téměř z jakéhokoliv „zrní“, které je v Čechách k mání, a nechybí ani pár tipů, jak mít po ruce vždy něco dobrého a zdravého k jejich dochucení.

Prostonárodní kuchařka Květy Fialové

KVĚTA FIALOVÁ A MARTIN SLUNEČKO

Herečka Květa Fialová ráda a velmi dobře vařila pro svou rodinu i kolegy a její lásku k prostému domácímu jídlu od srdce se rozhodl zvěčnit televizní režisér Martin Slunečko. „Knihu jsme připravovali víc než rok a to nejen s Květou, ale i s její dcerou Zuzanou Hášovou. Podařilo se jí ze Slovenska přivézt původní domácí kuchařku po Květině mamince.“ Nápadité recepty vycházející z prostých českých jídel, kuchyně její slovenské maminky i fantazie Květy Fialové doplňují její komentáře, vzpomínky na rodinu i herecké kolegy a fotografie z rodinného alba. Jídla nafotila přední česká divadelní a kulinární fotografka Alena Hrbková.

Ohnivý kuře 2

Janovy Lázně zažívají gastronomický boom – co podnik, to jiná kuchyně. Klasiku si vychutnáte u Slepičků. Španělský ptáček v podání hospodského Kohouta vás doslova uhrane. Dáváte-li přednost modernímu občerstvení, zavítejte do restaurace OK s kuchařem Macátkem, jehož speciality už zná široké okolí. Luxusem se nechte hýčkat v Hotelu Grand. Losos s pomerančem a zázvorem se zde snoubí do úžasné kombinace! A ještě k tomu si Liu otevírá vietnamský bufet. Bún chá sice není přípravou českému bůčku podobný, ale jeho orientální chuť si vás získá. Na sladkosti vás vezmeme do Nebe, místní cukrárny, Veroničiny žloutkové věnečky jsou prostě stále nepřekonatelné.

Lahodně s Ellou a přáteli

ELLA WOODWARD

Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to, je že vypadáte tak báječně a mladě a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy. V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.

Připravila Klára Michalová

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky jídlo kuchyně kniha ryby restaurace dort kuchařka recept pokrm tipy na dárky cukrovinka vánoční dárky nová kuchařka

Návrhy pro vás

Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci Recepty

Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Těhotnej kuchař: Hovězí na divoko – pomalu pečené maso na víně s kořenovou zeleninou a divokým kořením Maso

Těhotnej kuchař: Hovězí na divoko – pomalu pečené maso na víně s kořenovou zeleninou a divokým kořením

Retro camping salát podle receptu z řeznictví Naše maso Předkrmy a chuťovky

Retro camping salát podle receptu z řeznictví Naše maso

Koláč s tvarohovou náplní a sněhovou čepicí podle Anuše Kejřové Sladké

Koláč s tvarohovou náplní a sněhovou čepicí podle Anuše Kejřové

Vepřový šašlik s klobásou a červenou paprikou – šťavnaté maso na gril i do trouby Recepty

Vepřový šašlik s klobásou a červenou paprikou – šťavnaté maso na gril i do trouby

Dunajské vlny – vrstvené řezy s rebarborou a čokoládovou polevou Sladké

Dunajské vlny – vrstvené řezy s rebarborou a čokoládovou polevou

Kynutý zamotaný koláč s jahodami a pudinkem – vyzkoušejte šťavnatý moučník plný chuti Sladké

Kynutý zamotaný koláč s jahodami a pudinkem – vyzkoušejte šťavnatý moučník plný chuti

Kuřecí nudličky s červenou paprikou na topince – jemně pikantní směs à la kaťák Předkrmy a chuťovky

Kuřecí nudličky s červenou paprikou na topince – jemně pikantní směs à la kaťák


Přečtěte si také

Recepty
Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Maso
Těhotnej kuchař: Hovězí na divoko – pomalu pečené maso na víně s kořenovou zeleninou a divokým kořením

Těhotnej kuchař: Hovězí na divoko – pomalu pečené maso na víně s kořenovou zeleninou a divokým kořením

Novinky
Arašídy pod lupou – žádný obyčejný snack, ale luštěnina v oříškovém kabátku našlápnutá živinami

Arašídy pod lupou – žádný obyčejný snack, ale luštěnina v oříškovém kabátku našlápnutá živinami

Předkrmy a chuťovky
Retro camping salát podle receptu z řeznictví Naše maso

Retro camping salát podle receptu z řeznictví Naše maso

Sladké
Koláč s tvarohovou náplní a sněhovou čepicí podle Anuše Kejřové

Koláč s tvarohovou náplní a sněhovou čepicí podle Anuše Kejřové

Recepty
Vepřový šašlik s klobásou a červenou paprikou – šťavnaté maso na gril i do trouby

Vepřový šašlik s klobásou a červenou paprikou – šťavnaté maso na gril i do trouby

Novinky
Od čochtana přes mlíko až po malý šnyt. Průvodce čepováním piva z Lokálu

Od čochtana přes mlíko až po malý šnyt. Průvodce čepováním piva z Lokálu

Sladké
Dunajské vlny – vrstvené řezy s rebarborou a čokoládovou polevou

Dunajské vlny – vrstvené řezy s rebarborou a čokoládovou polevou

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Hlavní jídla
Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny

Marry Me pasta s krevetami okouzlí jemnou krémovou omáčkou se sušenými rajčaty Hlavní jídla

Marry Me pasta s krevetami okouzlí jemnou krémovou omáčkou se sušenými rajčaty

Pappardelle s prosciuttem a hříbky podle Riccarda Lucqueho z restaurace Farina Těstoviny

Pappardelle s prosciuttem a hříbky podle Riccarda Lucqueho z restaurace Farina

Sladké
Koláč s tvarohovou náplní a sněhovou čepicí podle Anuše Kejřové

Koláč s tvarohovou náplní a sněhovou čepicí podle Anuše Kejřové

Dunajské vlny – vrstvené řezy s rebarborou a čokoládovou polevou Sladké

Dunajské vlny – vrstvené řezy s rebarborou a čokoládovou polevou

Kynutý zamotaný koláč s jahodami a pudinkem – vyzkoušejte šťavnatý moučník plný chuti Sladké

Kynutý zamotaný koláč s jahodami a pudinkem – vyzkoušejte šťavnatý moučník plný chuti

Maso
Těhotnej kuchař: Hovězí na divoko – pomalu pečené maso na víně s kořenovou zeleninou a divokým kořením

Těhotnej kuchař: Hovězí na divoko – pomalu pečené maso na víně s kořenovou zeleninou a divokým kořením

Retro camping salát podle receptu z řeznictví Naše maso Předkrmy a chuťovky

Retro camping salát podle receptu z řeznictví Naše maso

Sekaná s kousky zeleniny ve slaninovém kabátku vytváří na řezu pohlednou mozaiku Maso

Sekaná s kousky zeleniny ve slaninovém kabátku vytváří na řezu pohlednou mozaiku

Saláty
Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou

Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou

Chřest s masovými kuličkami ve smetanové omáčce – delikátní kombinace příjemně překvapí Zelenina

Chřest s masovými kuličkami ve smetanové omáčce – delikátní kombinace příjemně překvapí

Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem Vegetariánské

Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem

Nápoje
Mai Tai jako alibi? Koktejl plný tajemství vás dostane do kolen

Mai Tai jako alibi? Koktejl plný tajemství vás dostane do kolen

Espresso Martini doma ke snídani nebo v proslulém baru? Jak si udělat koktejl, který ovládl svět Nápoje

Espresso Martini doma ke snídani nebo v proslulém baru? Jak si udělat koktejl, který ovládl svět

Gin & Tonic v netradičním pojetí aneb Zkuste to s pálenkou Nápoje

Gin & Tonic v netradičním pojetí aneb Zkuste to s pálenkou

Ryby a mořské plody
Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček

Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček

Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den Ryby a mořské plody

Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den

Treska pečená s kaparovým máslem s celerovým pyré Hlavní jídla
5

Treska pečená s kaparovým máslem s celerovým pyré

Polévky
Krémová kuřecí polévka s máslovými fazolemi – sytý oběd provoněný bylinkami

Krémová kuřecí polévka s máslovými fazolemi – sytý oběd provoněný bylinkami

Kopřivová polévka – jarní hit z Pastacaffé, který si zamilujete už po první lžičce Polévky

Kopřivová polévka – jarní hit z Pastacaffé, který si zamilujete už po první lžičce

Bramborová krémová polévka s pažitkou – jednoduchá příprava a minimum surovin Polévky

Bramborová krémová polévka s pažitkou – jednoduchá příprava a minimum surovin

Recepty
Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Retro camping salát podle receptu z řeznictví Naše maso Předkrmy a chuťovky

Retro camping salát podle receptu z řeznictví Naše maso

Kuřecí nudličky s červenou paprikou na topince – jemně pikantní směs à la kaťák Předkrmy a chuťovky

Kuřecí nudličky s červenou paprikou na topince – jemně pikantní směs à la kaťák

Vegetariánské
Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem

Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem

Zelený chřest se sýrovou drobenkou – jarní zelenina v křupavém kabátku Zelenina

Zelený chřest se sýrovou drobenkou – jarní zelenina v křupavém kabátku

Vegetariánské „skotské“ vejce z hrášku, špenátu a cizrny – dokonalá jarní chuťovka Vegetariánské

Vegetariánské „skotské“ vejce z hrášku, špenátu a cizrny – dokonalá jarní chuťovka

Sladké
Kynutý zamotaný koláč s jahodami a pudinkem – vyzkoušejte šťavnatý moučník plný chuti

Kynutý zamotaný koláč s jahodami a pudinkem – vyzkoušejte šťavnatý moučník plný chuti

Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou Sladké

Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou

Maková ovesná kaše s pomerančem podle Buchty v troubě – luxusní snídaně nebo zdravý dezert Sladké

Maková ovesná kaše s pomerančem podle Buchty v troubě – luxusní snídaně nebo zdravý dezert

Recepty
Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou Saláty

Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou

Beze zbytku: Asijský salát s křupavou ochucenou rýží a arašídovým dresinkem Saláty

Beze zbytku: Asijský salát s křupavou ochucenou rýží a arašídovým dresinkem

Přílohy
Špenátové halušky s nivovou omáčkou, křupavou slaninou a karamelizovanou cibulí

Špenátové halušky s nivovou omáčkou, křupavou slaninou a karamelizovanou cibulí

Kopřivová nádivka s mandlemi – lehká jarní klasika ideální nejen na Velikonoce Recepty

Kopřivová nádivka s mandlemi – lehká jarní klasika ideální nejen na Velikonoce

Kuře na paprice se špenátovými noky – česká klasika v jarním kabátku Maso

Kuře na paprice se špenátovými noky – česká klasika v jarním kabátku

prima-cnn-news

Rusko si vybírá, co se mu hodí do krámu. Ustoupit nechce, hodnotí analytik Putinovu nabídku Turek k Lipavskému: Jste symbol, proč nevolit ODS. V Bruselu hájíme české zájmy, řekl ministr Evropská komise plete bič na řidiče ojetin. Na STK by museli výrazně častěji, a to není vše

prima-zeny

Kvíz: Božský Jiří Bartoška a jeho nejslavnější role Desetimetrový bazén a čtyři ložnice. Bartoška si na sklonku života nechal postavit luxusní dům Panáka slivovice si dají v nebi. Přítel popsal poslední setkání Karla Heřmánka a Jiřího Bartošky

prima-zoom

Proč jsou ve výtazích zrcadla? Našli jsme unikátní vodní planetu? Zamrzlý gigant nemá ve vesmíru obdoby U místa, kde bylo odpáleno 456 jaderných bomb, byste žít nechtěli. Sověti ho oficiálně uzavřeli

prima-fresh

Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci Těhotnej kuchař: Hovězí na divoko – pomalu pečené maso na víně s kořenovou zeleninou a divokým kořením Arašídy pod lupou – žádný obyčejný snack, ale luštěnina v oříškovém kabátku našlápnutá živinami

prima-cool

Trailer 2. série Peacemakera Návrat Godzilly a Konga potvrzen. Jejich další týmovka dostala kryptickou upoutávku Arnold bojuje s Hitlerem a jezdí na dinosaurovi. Desetiminutový trailer Kung Fury 2 odhaluje nejlepší film roku

playboy

Co vás čeká v květnovém vydání magazínu Playboy? Bohém Pastrňák, magistr Vejmelka a dědek Červenka! Tato trojka potáhne repre ke zlatu Nahota pod peřinou: Spěte bez pyžama, říká lékař. Tělo, mozek i vztah vám poděkují

lajk

Známý český rapper obviněn ze znásilnění: Parťák Řezníka vysvětlil, co se v Plzni stalo Láďa Hruška se vzdal snu na rekonstrukci stavení. Chátrající dům raději prodává Benda o zápasu s Novotným: Dát mu přes tlamu je občanská povinnost, nejen za Aničku

prima-living

Ledoví muži letos nezklamou, v noci bude pod nulou. Kdo byli Pankrác, Servác a Bonifác? Pěstujte pryskyřník asijský a užívejte si jeho krásné květy celé léto Mochna husí uvolňuje křeče a pomáhá při kašli. Účinné jsou léčivé čaje i obklady

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.