Zelenina
- pórek 200 g
Brambory
- cibule 3 ks
- olivový olej
- bujón 1 kostka
Kuře
Brambory
- parmezán 30 g
Postup přípravy
Brambory nakrouhejte v robotu na tenké plátky, zalijte vroucí vodou a pár minut povařte, až jsou poloměkké.
Cibuli oloupejte a v robotu nakrouhejte na plátky a na 2 lžících oleje spolu s bujónem opečte, zakápněte trochou vody. Přidejte scezené brambory, promíchejte, zalijte smetanou a navrch nastrouhejte parmazán. Zapečte pod grilem.
Kuře obalte v soli, pepři a rozmarýnu a naklepejte. Osmažte na pánvi na lžíci oleje, až bude z obou stran zlatavé. Slaninu nakrájejte na proužky a přidejte ke kuřeti opéct.
Pórky nakrájejte na jemné plátky, vsypte do prázdného kastrolu po bramborách se lžící oleje a osmažte. Přidejte špenát a nakonec hrášek.