Dip
- okurka
- kopr
- jogurt
- zakysaná smetana
- olivový olej 1 lžíce
Head
- citron 1/2
- paprika 5 ks
- cibule 3 ks
- česnek
- olivový olej
Postup přípravy
Brambory, maso a papriky si nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek na plátky. Na alobal klademe brambory, které můžeme okořenit směsí na americké brambory, poté maso, papriku, cibuli, česnek a okořeníme solí a pepřem. Můžeme přidat také například cuketu, trochu sýra, slaninu, klobásku atd. Výborně chutná, když je maso den předem naložené – kuřecí maso například v oleji s citrónovým pepřem a vepřové ve směsi oleje, hořčice a grilovacího koření. Vše zabalíme do alobalu, nejlépe ve dvou vrstvách, a děláme buď na grilu, nebo v troubě při vysoké teplotě cca 1 – 2 hodiny.
Okurku si oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, kopr nasekáme a česnek prolisujeme, smícháme vše dohromady, přidáme smetanu, jogurt, olej, osolíme, opepříme a zakapeme šťávou z citrónu.