Suroviny
- Slunečnicový olej 1 lžíce
- Cibule 1 ks
- balti kari pasta 3 lžíce
- pastiňák 2 ks
- dýně 500 g
- nasekaná rajčata 1 plechovka
- zeleninový vývar 500 ml
- Květák 8 růžiček
- mladé fazolové lusky 60 g
Postup přípravy
- V balti nebo woku rozehřejte olej, přidejte cibuli a pár minut ji opékejte. Přidejte kari pastu a 1 minutu restujte.
- Přidejte nakrájený pastinák, dýni, rajčata a vývar a na mírném ohni 10 minut vařte.
- Přidejte květák a vařte dalších 5 minut, dokud všechna zelenina nebude měkká. Podávejte s rýží nebo chlebovými plackami.
- Prima tip: Nemáte-li pastinák a dýni, můžete použít batát a mrkev.