Suroviny
Postup přípravy
Uvaříme si silnou kávu, osladíme a vlijeme polovinu dávky rumu. Následně ušleháme hustou šlehačku. Do misky vlijeme zakysanou smetanu, promícháme, osladíme moučkovým cukrem a přidáme zbytek rumu. Poté smícháme šlehačku se směsí ze zakysané smetany a důkladně promícháme. 2. Připravíme si dortovou formu. Vezmeme piškoty, které namáčíme ve vychladlé kávě s rumem a skládáme do dortové formy. Při naskládání celého patra přidáme směs ze šlehačky a zakysané smetany, důkladně rozetřeme.
Jahody si nakrájíme na tenké plátky a klademe na šlehačku, následně opakujeme a klademe namočené piškoty a smetanovou směs včetně jahod až k okraji formy. Nutno končit šlehačkou. Ozdobíme jahodami a zasypeme kakaem. Dáme do lednice vychladnout alespoň na osm hodin.