Postup přípravy
Lilek oloupeme, rozpůlíme a do polovin uděláme 3–5 zářezů
Lilek nasolíme a necháme alespoň půl hodiny odležet tak, aby sůl vytáhla vodu
Na pekáč si dáme pečicí papír a rozprostřeme na něj lilky tak, aby tvořily vějíř
Mezi jednotlivá žebra vkládáme dle libosti klobásu, papriku a rajčata
Lilky pomažeme je majonézou s česnekem (dochutíme solí a pepřem dle libosti)
Poté dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 30 minut
Nakonec posypeme sýrem a dáme zhruba na 2–3 minuty do trouby, aby se sýr lehce roztekl
Předkrm 1:
Zapečený vějíř
Ingredience:
2 lilky1 klobásasýr na strouhánímajonéza1 paprika2 stroužky česneku2 rajčata