Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zapečený fenykl

4 porce
do 1 hodiny
Zapečený fenykl
Zapečený fenykl Autor: Gurmet
Lahodná italská zelenina je ve velké oblibě třeba v Británii. Ale i u nás si našla své milovníky. Můžete ji použít například jako přílohu k masu. Nabízíme vám způsob, jak fenykl jednoduše připravíte v oblíbené remosce.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Fenykl dobře propláchněte, odstraňte z něj případné poškozené a zhnědlé části a bulvy podélně rozkrojte.
  2. Povařte je ve vroucí lehce osolené vodě asi 20 minut, až zvláční.
  3. Okapaný fenykl rozložte do remosky řezem vzhůru, okořeňte ho, posypte sýrem, poklaďte kousky másla a pod víkem asi 30 minut zapékejte.
Reklama

Gurmet - březen 2014Gurmet - Vaše škola vaření

březnovém čísle časopisu Gurmet najdete lahůdkové toulky po Středočeském kraji a kuchyni staré Prahy. Naučíme vás také to nejlepší bramborové těsto a jaké dobroty si z něj můžete sami připravit. Další díl seriálu Gurmet kolem světa vás zavede do Velké Británie, takže nejprve vás čeká nedělní oběd v anglickém stylu, při kterém vám nabídneme skvělý rostbíf či mraženou vinnou pěnu s portským.

Spojnicí mezi kuchyní této ostrovní země a Českem je pečicí nádoba značky Remoska, a my jsme se proto rozhodli inspirovat vás několika recepty, které speciálně pro remosku a její britské uživatelky upravila česká rodačka lady Milena Grenfell-Baines, jejíž životní příběh najdete v březnovém čísle také. Exkluzivně vám též přinášíme recepty ikonického britského šéfkuchaře Jamieho Olivera.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama