Suroviny
- batáty 1 ks
- máslová dýně 1 ks
- Cuketa 4 ks
- Lilek 1 ks
- červená paprika 2 ks
- tikka masala curry pasta 90 ml
- Olej 4 lžíce
- Cibule 2 ks
- sekaná rajčata v plechovce 400 g
- kokosové mléko 400 ml
- čerstvý koriandr
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Smíchejte nakrájené batáty, dýni, cuketky, lilek a papriky s třetinou curry pasty. Přidejte 2 lžíce oleje a promíchejte dohromady – nejlépe prsty, aby bylo vše promícháno rovnoměrně. Pečte v troubě 30 minut.
- Omáčka: Zbývající olej rozehřejte v hrnci a opékejte na něm cibuli, až bude měkká a zlatavá. Vmíchejte zbývající curry pastu a opékejte několik minut, aby se mohla tekutina vsáknout a cibule nasáknout chutí.
- Přidejte rajčata, kokosové mléko a 125–250 ml vody. Potom přidejte opečenou zeleninu, promíchejte a na mírném ohni duste 15–20 minut, až zelenina změkne. Ozdobte koriandrem a podávejte s plackovým chlebem nebo basmati rýží.