Suroviny
- pomeranč 2 ks
- pomerančový likér
- moučkový cukr
- pomerančová kůra (naložená v cukrovém sirupu)
Tvarohový krém
- tvaroh
- smetana
- vejce 1 ks
- hnědý cukr
- vanilkový lusk 1/2 ks
- sůl
Postup přípravy
- Pomeranče vyfiletujte a ze zbytku vymačkejte šťávu. Do misky nasypte moučkový cukr, přidejte nakrájené pomeranče, zakápněte pomerančovým likérem a pomalu promíchejte.
- V další misce si připravte tvarohový krém: z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh. Žloutek smíchejte s hnědým cukrem a zrníčky z poloviny vanilkového lusku. Přidejte lžičku z pomerančové marinády. Vmíchejte tvaroh a spojte spolu s kapkou smetany. Na závěr pomalu zapracujte vyšlehaný sníh.
- Na talíř nandejte marinované pomeranče, přidejte tvarohový krém a shora zapečte pomocí flambovací pistole. Ozdobte pomerančovou kůrou naloženou v cukrovém sirupu a podávejte.