Suroviny
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na teplotu 190 °C. Brambory i mrkve oloupejte a vařte v osolené vodě 8 minut. Poté je nahrubo nastrouhejte. Ředkvičky omyjte, osušte a nastrouhejte je k bramborám s mrkví.
- Velkou zapékací misku (nebo čtyři malé) vytřete asi 2 lžícemi másla a na dno naskládejte filé. Osolte ho a opepřete. Rybu posypte česnekem nakrájeným na plátky a špenátem, který jste předem v cedníku prolili vroucí vodou, a opět trochu osolte. Na špenát rozložte kousky másla.
- Nastrouhanou zeleninu promíchejte se zbylým máslem, smetanou a muškátem, maličko osolte a opepřete. Směsí překryjte filé se špenátem a pečte v troubě 35 minut.
- Prima tip: K zelenině můžete přidat ještě hrst nastrouhaného sýra. Zvolte nějaký dobrý a voňavý, třeba goudu.