Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zapečené brambory Hasselback

4 porce
do 1,5 hodiny
Zapečené brambory Hasselback
Zapečené brambory Hasselback Autor: isifa.com
Na přípravu této luxusní přílohy máme pro vás tip: Krájení brambor vám půjde snadněji, pokud si z obou stran brambory obložíte dřevěnými čínskými hůlkami. Díky tomu se nůž nedostane až na podložky a vy tak zabráníte nechtěnému prokrojení.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190°C, u plynové na stupeň 5. Brambory do hloubky nařízněte na tenké plátky, ale tak, aby se úplně nerozkrojily. Přendejte je na mělký pekáč.
  2. Rozpusťte sádlo a brambory jím potřete. Posypte je solí a pepřem. Pečte brambory na horní příčce trouby (třeba nad krocanem) 1-1¼ hodiny a příležitostně je potírejte husím sádlem. Použijte malý nůž, abyste zářezy rozevřeli a sádlo se dostalo dovnitř. Brambory by měly být lehce zlatavé a při propíchnutí měkké.
  3. Vyndejte z trouby a hned podávejte.
Reklama

Zapečené brambory Hasselback Foto:

Zapečené brambory Hasselback                                                                        Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama