Suroviny
Postup přípravy
1
Čokoládový dort nakrájíme na plátky a každý pomažeme marmeládou
Umístíme do pohárku
Vše zalijeme třešňovicí a přidáme višně
2
Čokoládu roztavíme v misce v parní lázni
V hrnci zahřejeme sklenici smetany a mléka
V jiné nádobě smícháme žloutky, cukr a kakao
Pak přilijeme teplé mléko a roztavenou čokoládu
Důkladně zamícháme a opět zahřejeme
Krém se nesmí vařit a má být hustější
V horké vodě rozpustíme dvě lžíce želatiny, zamícháme a vlijeme do krému
Zchladíme, přikryjeme alobalem a dáme na dvě hodiny ztuhnout do ledničky
Na konci ušleháme sklenici smetany a dvě lžíce cukru moučky
Krém zdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou