Poleva
- cukr krystal 1 hrnke
Krém
- ztužovač 1 ks
Karamelový krém
- máslo 1 ks
Postup přípravy
Těsto: uděláme si klasickým způsobem odpalované těsto a necháme je vychladnout.
Do vychlazeného těsta přidáváme jedno po druhém vejce a šleháme. Těsto rozdělíme na dva plechy a pečeme asi 40 minut.
Mezitím si připravíme karamelový pudink. Necháme vychladnout, potom vyšleháme spolu s máslem.
Jeden díl upečeného a vychlazeného těsta si položíme na velký tác a dáme na ní karamelový krém. Vyšlehanou šlehačku dáme navrch na pudink a přikryjeme druhým dílem těsta.
Připravíme si polevu. Zkaramelizujeme si cukr a vlijeme do toho šlehačku. Mícháme asi pět minut. Horkou polevu nalijeme na větrník a moučník vychladíme.