Head
- vepřová krkovice 1 kg
- olej
- pivo 1 ks
Zelí
Head
- vývar 1300 ml
Pečené knedlíky
- rohlík 7 ks
Head
- strouhanka 50 g
- vejce 3 ks
- mléko 300 ml
Pečené knedlíky
- mouka 2 hrnky
Vídeňská cibulka
- cibule 2 ks
Head
- mouka 50 g
Postup přípravy
Krkovici nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a dáme zatáhnout na rozpálenou pánvičku s nadrobno nakrájenou cibulí. Poté přendáme do pekáče, zalijeme celým pivem a dáme péct do trouby na 220 stupňů na jednu hodinu. Ke konci pak již jen zahustíme strouhankou a v případě potřeby dochutíme solí a pepřem.
Zelí: Červenou řepu očistíme a nahrubo nastrouháme. Na omastku na pánvi si osmahneme cibulku, přidáme řepu a podlijeme vývarem. Necháme povařit asi čtvrt hodiny, osolíme, dáme lžičku octa, nasekaný kmín necháme povařit a ke konci zahustíme trochou hladké mouky.
Pečené knedlíky: Rohlíky nakrájíme na kousky a zalijeme asi půllitrem vlažného mléka, aby se nasákly. Přidáme sůl, mouku, vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Do těsta přidáme tři žloutky a prášek do pečiva a prohněteme. Z bílků si vyšleháme sníh, který pomalu vmícháme do těsta. Pečeme v jakékoliv vymazané formě při 210stupních přibližně 30minut. Pak vyklopíme a nakrájíme jako bábovku nebo dort.
Vídeňská cibulka: Cibuli nakrájíme na větší kousky, které obalíme v hladké mouce a zprudka osmažíme do zlatova na rozpáleném oleji.