Suroviny
- vepřová panenka 800 g
- olej (sezamový a arašídový)
- koření pěti vůní (badyán, fenykl, skořice, hřebíček, pepř, ev. zázvor a kardamon) 1 lžíce
- arašídový olej 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- mořská sůl
- pepř
Nudle
- arašídový olej 2 lžíce
- česnek (nasekaný) 2 stroužky
- zázvor (nasekaný) 1 lžíce
- chilli 1 špetka
- kapie (červená nebo oranžová, nakrájené na plátky) 2 ks
- omáčka hoisin 1/3 hrnku
- sójová omáčka 2 lžíce
- nudle (vaječné nudle, uvařené) 200 g
- koriandr (čerstvý) 10 g
- arašídy (opražené)
- chilli papričky (nakrájená na kolečka) 1 ks
- mořská sůl
- pepř
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C. Na prkénko dejte maso, vetřete do něj arašídový a sezamový olej, potom koření pěti vůní. Dochuťte.
- V pánvi rozpalte arašídový olej a máslo a maso ze všech stran prudce opečte. Přemístěte maso do trouby a pečte 7–10 minut. Poté nechte maso pár minut odpočívat a nakrájejte ho na plátky.
- Nudle: Rozpalte arašídový olej v pánvi nebo ve woku, přidejte česnek, zázvor, chilli a smažte 1 minutu. Potom přidejte pepř a smažte další 2 minuty. Přidejte hoisin a sójovou omáčku, pořádně promíchejte, aby se chutě spojily, potom nasypte nudle a opět dobře promíchejte, aby se nudle dokonale obalily.
- Při podávání: Nudle rozdělte na servírovací talíře, podávejte s na plátky nařezaným masem a posypte jarní cibulkou, koriandrem a oříšky.