Pro ty, co mají rádi maso na sladký způsob, máme skvělý skvělý recept na vepřové curry s ananasem. Mangové chutney dodá této pochoutce neobyčejnou chuť.
4 porce
60 minut
Suroviny
libové vepřové maso
1 kg
hladká mouka
3 lžíce
Sůl
1 lžička
Slunečnicový olej
2 lžíce
Cibule
1 ks
kari koření
1 lžíce
mletá paprika
1 lžíce
kuřecí vývar
300 ml
červená chilli paprička
1 ks
mangové chutney
1 lžíce
Worcesterová omáčka
1 lžička
ananasové kousky v sirupu nebo šťávě
400 g
Bobkový list
2 ks
Při podávání
jasmínová rýže
bílý jogurt
koriandrové lístky
Postup přípravy
Nakrájené maso nasypte do mouky smíchané se solí a dobře ho v ní obalte, přebytečnou mouku oklepejte. Na velké pánvi rozehřejte olej a maso opečte, aby bylo celé hnědé – je lepší opékat ve dvou várkách. Potom maso přendejte na talíř.
Na pánvi opečte nasekanou cibuli doměkka. Přimíchejte kari koření a papriku. Opékejte 2 minuty, potom do pánve vraťte maso a přidejte všechny ostatní ingredience, včetně šťávy z plechovky ananasu. Přiveďte do varu, přelijte do hrnce na pomalé vaření a vařte 6–8 hodin nebo dokud maso nebude měkké. Eventuálně můžete kari vařit v přikrytém kastrolu v troubě na 150 °C asi 2 hodiny. Podávejte s rýží, ozdobené bílým jogurtem a koriandrem, můžete přidat i mangové chutney.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.