Suroviny
Postup přípravy
Maso očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dozlatova v tlakovém hrnci, poté přidáme plátky masa a okořeníme vegetou, pepřem, česnekem, a nakonec přidáme i koření na guláš. Orestujeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Poté ho zalijeme červeným vínem a necháme zhruba 10 minut povařit. Poté přidáme vepřový bujón a zalijeme čtvrt litrem vody. Zamícháme a necháme dusit v tlakovém hrnci po dobu 30-45 minut. Poté maso vyndáme, omáčku zahustíme jíškou a rozmixujeme.
Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s vodou, přidáme lžičku soli a přivedeme k varu. Mezitím si nakrájíme jarní cibulku a slaninu, kterou orestujeme na pánvi. Uvařené brambory smícháme s cibulkou a slaninou a jemně prošťoucháme. Při podávání přidáme do šťouchaných brambor kus másla.