Head
- sušené švestky 100 g
Postup přípravy
1. Vepřovou panenku naporcujeme na pět válečků. V mase uděláme nožem kapsy a ty vyplníme sušenými švestkami, kam jsme předtím zapíchli mandle a pak zabalili do slaniny. Panenku navrchu okořeníme grilovacím kořením a opečeme zprudka ze všech stran, ne déle než dvě minuty. Orestované porce dáme na dvanáct minut do trouby vyhřáté na 210 °C.
2. Syrové brambory nakrájíme na větší půlměsíce. Na kostky nakrájíme anglickou slaninu, na plátky oloupaný česnek a najemno červenou cibulku. Alobal si rozdělíme na pět čtverců, které vymažeme sádlem. Do takto předpřipravených balíčků dáme brambory, slaninu, česnek, cibuli, opepříme, osolíme a zabalíme. Pečeme při 180 °C cca 25 minut.