Suroviny
Postup přípravy
1
Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a ochutíme solí a pepřem
Omyté kapie rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jádřinců
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka
Slaninu nakrájíme na tenké plátky
Česnek oloupeme2
Kotlety zprudka opečeme z obou stran na oleji a přeložíme i s výpekem do pekáče
Maso bohatě potřeme kečupem, okmínujeme, obložíme slaninou, cibulí, česnekem a kapiemi
Vše podlijeme pivem a pečeme zvolna v předehřáté troubě doměkka
Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou
3
Vepřové kotlety na pivu rozdělíme na teplé talíře, poklademe cibulí a kapiemi, přelijeme sosem a podáváme
Jako příloha se hodí šťouchané brambory