Suroviny
- vejce 4 ks
- česnek 2 stroužky
- cibule (malá) 1 ks
- chřest (možno i mražený) 6 stonků
- červené fazole 1 malá plechovka
- kukuřice 1 malá plechovka
- bujón (hovězí) 1 kalíšek
- rajský protlak 2 lžíce
- jamón serrano 2 plátky
- klobása chorizo (nakrájená na kostičky) 150 g
- olivový olej
- mletá pálivá paprika 1/4 lžičky
Postup přípravy
- Posekejte cibuli a česnek a spolu s klobásou chorizo vhoďte na rozehřátý olivový olej a opečte dozlatova.
- Přidejte kukuřici, fazole a najemno nakrájený chřest. Chvíli duste na mírném ohni.
- Přidejte rajčatový protlak, několik lžic vody a kalíšek Knorr Bohatý bujón Hovězí. Duste na mírném ohni 15 minut.
- Mezitím si připravte zapékací nádobky, vymažte je olivovým olejem a plňte připravenou směsí.
- Do každé nádobky rozklepněte jedno vejce, ale obsah nemíchejte.
- Bílek přikryjte šunkou, aby byl vidět jen žloutek, posypte pálivou paprikou. Nádobky vložte do horké trouby a zapékejte 5–8 minut, aby se bílky pod uzeninou srazily.
Komerční sdělení