Suroviny
- vejce 6 ks
- cukr krupice 150 g
- hladká mouka (Babiččina volba dortová) 150 g
- perníkové koření 1 lžička
- rybízový džem
- marcipán
- moučkový cukr
Postup přípravy
- Vyšlehejte vejce s krupicovým cukrem ideálně ručním šlehačem do vysoké pěny. Bude to trvat asi 5 -7 minut.
- Postupně vmíchejte mouku smíchanou s perníkovým kořením, zlehka ji stěrkou zapracujte tak, aby těsto nespadlo.
- Formu na dort o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem a těsto do ní nalijte. Pečte v předehřáté troubě při 160°C dozlatova, asi 30 minut, poté troubu vypněte, otevřete a nechte ještě uvnitř minimálně 10 minut dojít.
- Nechte dort při pokojové teplotě vychladnout. Podélně rozkrojte a namažte marmeládou.
- Fondán rozválejte na vále poprášeném moučkovým cukrem na plát tenký asi 3 mm a vykrojte hvězdičky. Ozdobte jimi dort a poprašte moučkovým cukrem.